Opbrengst € 17.500

Een zonnige Najaarsmarkt met gezonde, lekkere en mooie taarten

Bleiswijk - De jaarlijkse Najaarsmarkt, georganiseerd door de Dorpskerk Bleiswijk, trok al vroeg publiek. De bakkers die zich hadden opgegeven voor de taartenbakwedstrijd moesten hun taarten om half negen uur inleveren. En voor de rommelmarkt stonden er zelfs al om acht uur 's ochtends mensen in de rij. Dat ze niet voor niets vroeg uit de veren zijn gegaan, blijkt wel uit de opbrengst, circa 17.500,-. De opbrengst wordt voor een deel gebruikt voor het onderhoud van de Dorpskerk, een ander deel gaat naar Laurens De Tuinen.

Puk van den Bulk

Dit jaar was de Najaarsmarkt gezegend met mooi weer. De kramen om en nabij de Dorpskerk werden bemand door de vele vrijwilligers van de kerk. Al vanaf het vroege tijdstip zat de sfeer er goed in. Misschien wel omdat de aftrap van de Najaarsmarkt plaatsvond met de taartenbakwedstrijd. De wedstrijd, geïnspireerd op het tv-programma Heel Holland Bakt, is een vast onderdeel van de Najaarsmarkt geworden. Dit jaar werden er 20 taarten voor de wedstrijd opgegeven, twee meer dan vorig jaar, maar in de taartenkraam stonden er nog veel meer.
Suzanne van der Windt-Helmendach van de organisatie en tevens toezichthouder van de taartenbakwedstrijd legt uit: “Sommige mensen vinden het niet nodig om aan de wedstrijd mee te doen, maar zij bakken wel graag een taart voor het goede doel. De opbrengst van de taarten gaat dit jaar naar woonzorgcentrum Laurens de Tuinen. Die gaan het gebruiken voor de kabelkrant. Een soort interne nieuwszender waarop nieuws van het centrum wordt uitgezonden, maar ook heel oude tv-programma’s.”
De gelukkige winnaars van de taartenbakwedstrijd waren: Corina Metselaar met de gezondste taart, Linda Gravesteijn met de mooiste taart en Annamarie van Meurs had de lekkerste taart gemaakt. Zij ontvingen cadeaubonnen van de sponsoren Jofel, You As Me en de KaaZaak.

Schuurverkoop

Naast de taartenkraam stonden er onder andere kramen met de verkoop van bloemen, oliebollen, groente en fruit, frietjes en (fris)dranken. In de kerk was er een boekenmarkt en rondom de kerk een rommelmarkt. Esther Rijnburger van de organisatie: “Een keer in het kwartaal houden wij de schuurverkoop op de Overbuurtseweg 4. Hier worden gedoneerde spullen zoals speelgoed, elektronische apparaten, kleding en servies verkocht door onze vrijwilligers. Met de Najaarsmarkt halen we de spullen altijd hierheen en vandaar dat we veel goed gevulde kramen hebben. De Najaarsmarkt is ook ontstaan met alleen deze rommelmarkt. In de loop der jaren hebben we het kunnen uitbreiden tot een breder aanbod waarmee we hopen ook een breder publiek te kunnen aantrekken.” Het bleek een geslaagde missie want de hele dag is de Najaarsmarkt goed bezocht.