Burgemeester Pieter van de Stadt ‘verslagen’ door zijn dochter

Prachtig vernieuwd veld TOGB Handbal officieel geopend

Berkel en Rodenrijs - Volop muziek en kleurige ballonnen bij TOGB Handbal, dan moet er toch wel iets aan de hand zijn. Klopt! Zaterdag 16 september werd het vernieuwde veld voor deze mooie sport officieel geopend door burgemeester Pieter van de Stadt én zijn dochter Livia, spelend lid bij de Berkelse handbalvereniging.

John Hofman

Voorzitter Suzan Snels verwelkomde beiden en zei verheugd te zijn dat het vernieuwde veld eindelijk in gebruik kon worden genomen. “Prestatie en plezier gaan hier hand in hand. Het handbal is inmiddels een volwaardig onderdeel van TOGB geworden”, zei ze trots. Burgemeester Pieter van de Stadt: “Het gaat er om wat jullie hier samen doen. Als een hecht team. We kennen inmiddels topsporters die in Lansingerland wonen of hier hebben gewoond en daaraan kun je zien dat ook jij goed kan worden in jouw sport en als team het beste resultaat kan behalen. Dat geldt voor alle spelers. Ik zou zeggen: maak er een mooi seizoen van!”
Daarna kwam de officiële opening en hoe doe je dat dan als burgemeester? Dan ga je zelf in het doel staan en probeer je de bal tegen te houden die wordt geworpen door je eigen dochter. Livia was echter niet van plan te missen. Met een krachtige worp scoorde ze. De bal was dan ook onhoudbaar voor haar vader, maar die nam het zeer sportief op: jij hebt gewonnen!
Voorzitter Suzan Snels zei desgevraagd dat het vernieuwde veld een van haar topprioriteiten was geweest. “Er lag voorheen een asfaltlaag op het veld en dat zorgde voor blessures en bovendien moest het hek om het veld worden vervangen. Er ligt zoals je kunt zien nu een topcoating overheen, want het veld moet wel stroef zijn om te kunnen spelen.”
Handbalvereniging TOGB heeft nu zo’n 150 leden. Er zijn tevens een aantal nieuwe sponsors bij gekomen en daar is Suzan erg blij mee. “Vaders hebben bij TOGB gevoetbald en nu spelen hun dochters hier handbal. Vorig jaar hebben de TOGB-dames mooie prestaties neergezet. Overigens zijn nieuwe meisjes in de leeftijd van 7 tot 8 jaar van harte welkom.”
Na de opening werd een clinic gegeven door onder meer de assistent-bondscoach van het Nederlands damesteam, Ricardo Clarijs. “Clubs als TOGB Handbal maken de handbalsport populair en daar ben ik erg blij mee”, zei hij.