Podiumplaatsen voor Robin Brouwer en Jurg Vlastra

​​​​​Udenhout - Veertienhonderd deelnemers stonden aan de start van de 28e survivalrun in het Brabantse Udenhout waar Lansingerland goed vertegenwoordigd was met leden van Outdoor Valley. Uiteindelijk zouden twee deelnemers uit Berkel en Rodenrijs, Jurg Vlastra (14) en Robin Brouwer (15), op het podium komen. Jurg als eerste in de leeftijdklasse 13/14 jaar en Robin met een fraaie derde plek in de leeftijdklasse 15/16 jaar.

​​​​​Een organisatie die klonk als een klok in Udenhout waar twee dagen waren uitgetrokken om het groot aantal deelnemers op dit zonnige weekeinde de kans te geven zich met elkaar te vermaken en zeker ook te strijden voor de ereplaatsen. De accommodatie was een boomkwekerij die was omgetoverd tot een aansprekend survivalparcours. De eerste hindernis, een enorme hoop zand en grond die beklommen en afgedaald moest worden, zorgde direct voor een schifting. En voor de rest was het een parcours van klimmen, klauteren en met de nodige waterpartijen. Een parcours van bijna zes kilometer met 20 hindernissen waar de diverse groepen, met steeds 20 personen in de verschillende leeftijdklassen, om de vijf minuten van start gingen. De tocht vergde veel van de deelnemers, maar het uiteindelijke gevoel van de twee goede klasseringen deed de pijn vergeten.
Jurg Vlastra, al een poosje azend om uiteindelijk op het hoogste treetje van het ereschavot te staan, glom van oor tot oor. Hij gaf aan dat hij die ochtend bij het wakker worden al het gevoel had dat het deze keer zou gaan lukken. "Vorig seizoen was ik regelmatig bij de eerst tien. Ik heb dus niet voor niets drie keer per week getraind." Robin Brouwer had nooit gedacht dat het deze dag zou lukken. "Maar met deze derde plek ben ik heel erg blij."
Jurg Vlastra mocht bij speaker Ruud Oerleman uitleggen hoe het kwam dat hij met vier minuten voorsprong als eerste de bel kon beroeren. "Ik kwam al vroeg alleen op kop te lopen en dan krijg je vleugels."