Samen Lansingerland:

SchuldHulpMaatje Lansingerland staat ook voor jou klaar!

Lansingerland - Robbert heeft een gokverslaving. Door alle spanningen rondom zijn scheiding, drie jaar geleden, zocht hij zijn toevlucht tot allerlei online spelletjes. Steeds vaker ontving hij in zijn e-mail ‘mooie’ aanbiedingen van online casino’s. Zo begon het.

Gaf het gokken hem eerst nog ontspanning, nu levert het hem vooral heel veel stress op. Hij heeft bijna zijn hele spaarrekening vergokt. Hoewel hij regelmatig probeert een paar dagen niet te spelen, houdt hij dat nooit lang vol. Hij beseft dat er iets moet gebeuren, voordat hij écht in de problemen komt.
Hij klopt aan bij SchuldHulpMaatje Lansingerland en vertelt tijdens de intake zijn verhaal aan de coördinator. Zodra duidelijk wordt dat Robbert een gokverslaving heeft, adviseert de coördinator hem om daar eerst hulp voor te gaan zoeken. Pas als dat op orde is en minder stress geeft, kan hij écht geholpen worden. Twee maanden later meldt Robbert zich weer. Hij heeft dan een intensief traject van therapie achter de rug. Nu is hij zo ver, dat hij de gevolgen van zijn gokverslaving onder ogen kan zien. Op zijn laptop en telefoon heeft hij een blokkade aangebracht, zodat hij niet meer online kan gokken (via CRUKS). Nu is het tijd om de schade van het gokken te inventariseren.
Samen met een maatje van SchuldHulpMaatje gaat Robbert aan de slag. Allereerst moet zijn administratie worden geordend, want dat is een puinhoop. Brieven en e-mails die in de afgelopen periode zijn binnengekomen, maakte Robbert niet meer open. Samen ordenen ze alles en dan wordt duidelijk dat zijn spaarsaldo bijna helemaal is geslonken. En er liggen ook nog een paar rekeningen, die dringend moeten worden betaald.
Dat lukt niet van het spaargeld en samen met het maatje belt Robbert de schuldeisers op. Hij legt de situatie uit en kan met elke schuldeiser een betalingsregeling treffen. Hij zal een tijd lang heel zuinig moeten leven, zodat hij zijn schulden zo snel mogelijk kan aflossen. Robbert schaamt zich heel erg voor de puinhoop die hij heeft veroorzaakt en realiseert dat hij het nooit meer zo ver mag laten komen. Hij is ook heel blij met de hulp, die hij krijgt van SchuldHulpMaatje. Samen met het maatje, dat hem ondersteunt en motiveert, lukt ‘t!
Zoek jij ook hulp om uit de financiële problemen te blijven? Of heb je financiële problemen en wil je die graag oplossen? Neem dan contact op met SchuldHulpMaatje Lansingerland, via de website www.benjijschuldenvrij.nl of bel met één van de coördinatoren: 06 - 227 533 06. Goed opgeleide vrijwilligers staan klaar om je te helpen!

Samen Lansingerland

Samen Lansingerland is hét loket waar inwoners van Lansingerland terecht kunnen met hun hulpvragen of als zij vrijwillige hulp willen bieden. Of zit je met andere vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet tobben. Naast de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje zijn er nog veel meer vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Kijk op https://www.komerbijlansingerland.nl/ik-zoek-hulp , bel naar 010 310 10 12 of mail naar info@swsl.nl.
.