Informatiebijeenkomst VIP

Lansingerland - Het VIP Lansingerland organiseert op donderdag 21 september een informatiebijeenkomst over de vele vrijwilligerswerkmogelijkheden in onze gemeente. Er zal een presentatie worden gegeven en er is gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan. Vrijwillige coaches van het VIP zijn aanwezig voor ondersteuning. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Locatie: De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk. Graag aanmelden via: frontoffice@welzijnlansingerland.nl. Kijk op www.viplansingerland.nl voor meer informatie of bel 010 - 522 55 45.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische diensten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, belastingaangifte doen (maart-april), klussen in huis, de maaltijdservice. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010–522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of via de mail info@welzijnlansingerland.nl Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .

Huurdersvereniging Lansingerland

Lansingerland – De Huurdersvereniging Lansingerland is iedere maandagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bereikbaar voor vragen met betrekking tot huren (rechten en plichten), tel. 06 – 57737260. Als het nummer in gesprek is, kan men naam en telefoonnummer inspreken en dan wordt er teruggebeld. Vragen stellen kan op ieder moment ook via het mailadres secretariaat@hvll.nl .

Tandem Maatjes zoekt vrijwilligers

Lansingerland: Tandem ondersteunt inwoners uit Lansingerland, van jong tot oud, die graag een maatje willen die hen ondersteunt in het opbouwen van nieuwe of laten herleven van oude contacten. Je kan samen met de inwoner het gebrek aan contact doorbreken en helpen met het leggen van nieuwe contacten. Of gewoon luisteren naar degenen die hun verhaal kwijt willen aan iemand die goed kan luisteren, of even wandelen, kopje koffie drinken. Alles op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen. Is je interesse gewekt, neem dan contact op met ons, a.mullemeister@humanitas.nl tel 06-30737088 of https://www.humanitas.nl/lansingerland.

Bridge Club Lansingerland

Lansingerland - Bij Bridge Club Lansingerland (BCL) wordt op dinsdagavond gespeeld in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs, aanvang 20.00 uur. Er wordt in drie lijnen gespeeld in een rankingcompetitie. Met ingang van het nieuwe seizoen is er voor de donderdagochtend een nieuwe speellocatie gevonden: Het Berghonk, Burgemeester van Oostenweg 4 te Bergschenhoek. Op donderdag wordt ook een rankingcompetitie gespeeld, aanvang 09.15 uur. Belangstellenden kunnen een aantal keren vrij meespelen. Als u geen partner heeft wordt in overleg gekeken of er een partner beschikbaar is. Inlichtingen voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06-18933266 en voor de donderdagochtend mail naar wsdonderdag@bridgebcl.nl of bel 06-51089512.

Help Houtbank Lansingerland groeien

Lansingerland - Ben jij handig met hout en lijkt het je leuk om te helpen met productie-opdrachten of het begeleiden van mensen tijdens een workshop of bij het maken van hun eigen werkstuk? Neem dan contact op met de Houtbank Lansingerland. Ook wie de Houtbank wil sponsoren door middel van een donatie in de vorm van geld, materiaal of gereedschap kan contact opnemen met de Houtbank. En dat geldt eveneens voor mensen die interessante contacten in hun netwerk hebben om hun circulaire start-up naar de volgende stap te brengen. Mail naar hblansingerland@gmail.com of kijk op houtbanklansingerland.nl .

Open dag BuitenGewoon

Delfgauw/Pijnacker - Hoe ziet de combinatie buitenleven en zorg er uit? Wat ervaren bezoekers van de zorgboerderijen BuitenGewoon tijdens hun dagbezoeken aan deze zorgvoorzieningen? Voor wie zich dat afvraagt, wordt zaterdag 23 september een open dag gehouden op de Zorgboerderijen BuitenGewoon. Belangstellenden zijn welkom tussen 10.00 en 15.00 uur. Meer informatie: www.zorgboerderijbuitengewoon.nl. Adressen: Zuideindseweg 82A in Delfgauw en Nieuwkoopseweg 34 in Pijnacker.