Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdagmiddag staan vrijwilligers van SeniorWeb van 13.30 tot 15.30 uur paraat in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, om bezoekers te helpen bij hun PC, laptop, tablet of smartphone vragen en problemen. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden en de toegang is gratis. Iedereen is welkom, het inloopspreekuur is dus niet voorbehouden aan alleen leden van SeniorWeb.

Verzamelbeurs in De Leeuwerik

Bleiswijk - Zaterdag 23 september is er weer een verzamelbeurs in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, van 13.30 tot 17.00 uur. Te koop zijn postzegels, ansichtkaarten en andere verzamelobjecten. De toegang is gratis. Informatie: Maja/Bert van Kampen, tel. 010 - 5216622. De volgende beurs is zaterdag 28 oktober.

Activiteiten KBO

Bleiswijk - De KBO afdeling Bleiswijk houdt op 20 september weer een soosmiddag in De Leeuwerik, aanvang 13.30 uur. Er is gelegenheid om te klaverjassen en/of Rummikub te spelen. Iedereen vanaf 55 jaar is welkom om eens kennis te maken met de KBO en wat zij doen voor haar leden. Ook organiseert de KBO wandelen en/of fietsen op de dinsdagmiddag: op 26 september fietsen en dinsdag 3 oktober wandelen. Start om 14.00 uur vanaf het kerkplein aan de Hoefweg.

KBO informatiemiddag over Welzijn

Bleiswijk - De KBO afdeling Bleiswijk organiseert op woensdagmiddag 27 september een informatiemiddag die zal worden verzorgd door Welzijn Lansingerland. Ilona Witkamp wil de aanwezigen informeren over alles wat men wil weten over de dienstverlening van genoemde organisatie. Onderwerpen zoals: zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en met welke ondersteuning, hulp in de huishouding, welke woningaanpassing en welzijn in het algemeen zijn zeer interessante onderwerpen waar niet ieder niet altijd maar het goede antwoord bij kan bedenken. Ook andere vragen over zorg, administratie en ontmoetingsmogelijkheden komen ter sprake. Dit gaat zeker een belangrijke informatiemiddag worden en daarvoor is iedereen welkom om kennis op te doen. Deze middag wordt georganiseerd in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, aanvang 13.30 uur. Het stellen van vragen op deze middag is ook mogelijk over welk onderwerp dan ook.
Entree € 5,- p.p., daarvoor ontvangt men twee kopjes koffie/thee, een drankje en een hartig hapje.

Bleiswijkse Jeu de Boulesclub

Bleiswijk - Sportief en gezellig een middag of avond buiten bezig zijn. Dat kan met een spelletje jeu de boules. De Bleiswijkse vereniging heeft tien goed onderhouden banen, gesitueerd tussen bomen en een terras. Parkeergelegenheid voor auto en fiets is geen probleem. Belangstellenden kunnen gratis binnen wandelen en meespelen. Voor de boules zorgt de vereniging. Openingstijden: maandag 19.00-22.30 uur, woensdag en zaterdag van 13.00-16.00 uur. Het adres is Götzenhainsingel 20 (naast de tennisvereniging).

Rosa da Silva in 't Web

Bleiswijk - Op 30 september speelt Rosa da Silva in Theater 't Web haar voorstelling 'A vida rosa'. Ze stond al eerder in 't Web, toen als winnaar van het Amsterdam Kleinkunst Festival (AKF). 'A vida rosa' is inmiddels haar tweede avondvullende voorstelling, waarin ze liefde voor Americana en haar amor voor Bossanova duidelijk naar laat komen. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Als het zover is’. De muziek van de voorstelling is gecomponeerd door Sergio Escoda. Tim Teunissen schreef de teksten. De voorstelling begint om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Theater 't Web is gevestigd aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk. Kaarten kosten € 20,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.