De reis van de paprika tijdens Weekend van de Wetenschap

Horti Science Kidz Festival bij Wageningen University & Research

Bleiswijk - Op zaterdag 7 oktober opent Wageningen University & Research, business unit Glastuinbouw in Bleiswijk, haar deuren voor kinderen en ouders uit Lansingerland en omliggende gemeenten. In nauwe samenwerking met Mr. Seeds en andere glastuinbouwbedrijven organiseren de gemeente Lansingerland en Wageningen University & Research die dag het Horti Science Kidz Festival.

Op een interactieve manier kunnen kinderen kennismaken met de wereld van de innovatieve glastuinbouw. Daarnaast zijn er schminkers, goochelaars, verschillende artiesten en foodtrucks met hapjes en drankjes. Het Horti Science Kidz Festival wordt georganiseerd tijdens het Weekend van de Wetenschap en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Unie.

Activiteiten

Tijdens het Kidz Festival kunnen kinderen de reis van een paprika volgen: van klein zaadje tot volgroeide paprika op het bord. Met een stempelkaart kunnen kinderen bij diverse kraampjes opdrachten doen. De opdrachten hebben te maken met de ontwikkelfasen van een paprika. Ook kan er paprika-ijs worden geproefd en zijn er diverse smaaktesten. Bij een volle stempelkaart is de reis voltooid. De kaart kan dan worden ingewisseld voor een leuke verrassing. De meeste Horti Science bedrijven en kennisinstellingen uit Lansingerland hebben een kraampje ingericht, waar kinderen en hun ouders van alles te weten kunnen komen over de producten uit de (glas)tuinbouw.
Wedstrijd: ontwerp met je klas een plukrobot voor in de kas!
Er is een wedstrijd waar de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen aan mee kunnen doen. Tijdens het Kidz Festival wordt de winnaar bekend gemaakt. De opdracht voor de wedstrijd luidt: ontwerp met je klas een plukrobot voor in de kas. De kinderen kunnen de plukrobot omschrijven, tekenen, bouwen van Lego of op een andere manier visualiseren. Denk hierbij aan een robot die kan helpen bij het plukken van bloemen, groenten en fruit. Een deskundige jury beoordeelt wie de winnaar is en de kinderen kunnen mooie prijzen winnen om later met de hele klas te gaan doen. De klas die heeft gewonnen mag hun ontworpen robot laten zien tijdens een VIP-lunch met de burgemeester op het gemeentehuis.

Wageningen University & Research, business unit Glastuinbouw is te bezoeken voor kinderen en hun ouders op 7 oktober a.s. van 11.00 tot 15.30 uur, Violierenweg 1 in Bleiswijk.