Strandbezoek met de Zonnebloem Bergschenhoek

Bergschenhoek - Na een moeizame start kwam het er toch van: De Zonnebloem afdeling Bergschenhoek ging vrijdag 25 augustus met de bus naar Hoek van Holland voor een bezoek aan het strand, met of zonder speciale strandrolstoel.

Buschauffeur Cor, van Labots personenvervoer uit Berkel en Rodenrijs, voorzag de deelnemers op de heen- en terugweg van een groot aantal weetjes. Het weer was (alweer) beter dan voorspeld was.
Het gezelschap werd ontvangen door de medewerkers van Beachclub Royal met koffie/thee en appeltaart met slagroom, daarna gingen de eerste duwers met deelnemers in de strandrolstoel over het strand naar de kustlijn. Sommige van de achterblijvers bleven een drankje doen op het terras en anderen maakten een wandeling over de boulevard.
Toen iedereen terug was bij de strandtent was het tijd voor de lunch: tomaten- of uiensoep, broodjes ham of kaas en broodjes kroket hadden gretig aftrek. Enkele gasten wilden nog wel een rondje boulevard maken of richting de vloedlijn in de speciale strandrolstoel en andere bleven genieten van de zeelucht op het terras. Daarna werd iedereen getrakteerd op een ijsje en daarna nog op een glaasje advocaat met slagroom. Uiteindelijk ging iedereen moe maar zeker voldaan de bus weer in en rond vijf uur kwam men weer veilig in het dorp aan.
Dank gaat uit naar het lieve behulpzame personeel van Beachclub Royal, natuurlijk bijgestaan door de vrijwilligers van De Zonnebloem, maar vooral naar buschauffeur Cor van Labots, die was wel de held van de dag, aldus Elly Fiere, de verslaglegger van deze leuke activiteit.
Op 24 oktober staat alweer de volgende activiteit op het programma: stamppotten buffet.
Interesse in deelname of wil je als vrijwilliger helpen? Geef je op of kom een keer kijken. Meer informatie en/of aanmelden kan via https://www.zonnebloem.nl/bergschenhoek of via bhoekbw@hotmail.com.