Eeuwige trouw bezegeld met duikers en natte trouwringen

Bleiswijk – De dag was lang voorbereid en eindelijk was het zover. Op vrijdag 18 mei zouden Peter Jansen en Yvonne van Eijk uit Bergschenhoek elkaar het ja-woord geven. Als feestlocatie was gekozen voor De Retraiterie langs De Rotte.

Trees Borkus-Henskens

Wat niemand wist en als grapje was voorbereid: het bruidspaar had twee doosjes bij zich met daarin trouwringen. In het zwarte zaten echter nepringen en in het witte doosje de echte. Op het moment dat ze elkaar eeuwige trouw beloofden op de steiger langs de Rotte maakte de bruidegom het zwarte doosje open met het idee de neppers ‘per ongeluk’ in het water te laten vallen. Op hetzelfde moment echter maakte de bruid het witte doosje open en – ongetwijfeld door de spanning van de dag – glipte het uit haar handen! Plons; de vier ringen verdwenen meteen tussen het plankier door en het water in.

Verrassing

Het paar liet ondanks de grote consternatie de ceremonie gewoon doorgaan, waarna de kerkelijke inzegening wachtte. Maar de vader van Peter belde tussendoor snel met ‘Gevonden-verloren.nl’ van Martin van Hees die als duiker regelmatig te hulp wordt geroepen als ringen in het water verdwijnen. Samen met zijn duikmaat Ed Slats stapte hij meteen in de auto om koers te zetten richting Bleiswijk. De eerste ring was snel gevonden en ook de tweede en de derde, maar de vierde kwam pas boven water vlak voor het bruidspaar weer terugkwam naar de Retraiterie. Een complete verrassing voor het paar en alle gasten, waarna het feest kon losbarsten.