Lansingerland krijgt eigen Monopolyspel

Lansingerland – De gemeente Lansingerland krijgt een eigen versie van het best gespeelde bordspel ter wereld. De bekende straten en pleinen uit de gemeente worden verwerkt in het Monopolyspel Lansingerland. De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het hele spel wordt aangepast naar Lansingerlandse stijl.

Trees Borkus-Henskens

Het spel is een idee van Christiaan Veltrop van Jumbo Veltrop uit Bergschenhoek en werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Identity Games. Vorige week overhandigde Mr. Monopoly samen met Christiaan een eerste symbolisch exemplaar aan burgemeester Pieter van de Stadt. De spellen worden in een gelimiteerde oplage geproduceerd.

Supermarkt

De speciale editie van het Monopolyspel is alleen in de Jumbo supermarkt van Bergschenhoek te koop. Vanaf 14 mei kunnen klanten een spel van de gelimiteerde oplage kopen, maar op = op. Bij € 50,- aan boodschappen ontvangt de klant € 10,- korting en kan men Monopoly Lansingerland kopen voor € 39,50 in plaats van € 49,50. Dan zit er tevens nog een kortingsbon van € 5,- extra bij.
“De editie Monopolyspel Lansingerland wordt als licentiespel geproduceerd door de Monopolyfabriek,” weet Jelle Marcus van Identity Games International, licentiehouder van Habro, een Rotterdams spelletjesbedrijf. “De voorbereidingen lopen al vanaf oktober vorig jaar toen Christiaan het idee lanceerde en wij daar wel iets in zagen. Monopoly is wereldwijd het best gespeelde spel en bovendien het best verkochte; dat moet je dus in huis hebben, zeker als het van je eigen gemeente gemaakt is met alle bekende straten verzameld op het bord.”