Geweldige bijdragen aan lokale samenleving

Ronde Tafel 136 schenkt aan vijf plaatselijke goede doelen

Berkel en Rodenrijs - Met ruim 3400 bezoekers kunnen de heren van Ronde Tafel 136 met trots terugkijken op een zeer geslaagd Concert at the Park. Maar ook met enige trots reikten ze dinsdag 20 juni vijf cheques uit aan vijf lokale goede doelen. De overhandiging van de cheques vond plaats in het bedrijfspand van Wijnblad Vianen aan de Industrieweg.

John Hofman

Bewust was deze keer gekozen voor lokale doelen. Ronde Tafel 136 dacht al eerder aan minder bedeelden in onze samenleving door financieel bij te dragen, maar nu werden vertegenwoordigers van Hospice Lansingerland, Stichting Jarige Job, de 3B-Bus, Voedselbank Lansingerland, Dierenweide ’t Ezelsbruggetje en Dierenweide de Leeuwenkuil uitgenodigd om een cheque met daarop een mooi bedrag in ontvangst te nemen.
Het Hospice en Jarige Job kregen elk € 6.500 en de andere drie goede doelen elk € 3.000. Dat resultaat heeft Ronde Tafel 136 bereikt met haar steeds terugkerende acties en uiteraard het grote muziekfestival dit voorjaar in het Annie M.G. Schmidtpark.
Eén van de leden van de projectcommissie, Don Luiten, zei dat dit laatste festival ‘een taaie editie’ met wat tegenvallers was geweest, onder andere vanwege de wateroverlast net voordat het festival zou gaan starten, door een gesprongen waterleidingbuis, maar dat ze uiteindelijk weer op een succesvol festival kunnen terugkijken. Des te meer waardering voor het totale bedrag dat ze bij elkaar hebben weten te krijgen.

Besteding

Hoofddoelen waren in principe Hospice Lansingerland en Jarige Job, maar besloten werd om enkele bonusdoelen ook wat extra's te geven en dat is gelukt. Het team van de 3B-Bus heeft namelijk meegeholpen om bezoekers naar het concert te brengen. De twee Dierenweides springen ook een gat in de lucht vanwege de bijdrage, want in Bleiswijk wil men de tractor gaan vervangen en in Bergschenhoek is de wens om het stalletje op de weide te vervangen. Voedselbank Lansingerland zal vanaf dit najaar zelf de producten moeten gaan verzamelen aangezien Voedselbank Rotterdam dan nog maar 20% zal aanleveren. Er moet onder meer een stichting worden opgericht en een bus worden aangeschaft om de spullen op te halen. Ook Hospice Lansingerland weet wel raad met de bijdrage: de hele tuin achter het gebouw is/wordt gerenoveerd. Amber Merkus van Stichting Jarige Job vertelde dat er alleen al in Lansingerland dertig kinderen per maand een verjaardagsbox krijgen, vol met cadeautjes. Uiteraard werd er ‘geproost’ na de uitreiking. Daarvoor waren ze bij Wijnblad Vianen op het juiste adres.

Round Table Run
Op 23 september 2023 is het weer zover, de derde editie van de Round Table Run! Na een aantal prachtige edities, slaan de Ronde Tafel 136 en RevWorks de handen weer ineen voor een nog betere en leukere rally! Een heerlijke dag inclusief 2-gangen lunch en uitgebreide borrel.. En dat weer allemaal voor het goede doel!

Het goede doel zal deze editie in het teken staan van Lymph & Co. Kijk maar eens op: https://www.lymph-co.com. Lymph&Co vraagt aandacht voor lymfeklierkanker en financiert grensverleggend wetenschappelijk onderzoek naar betere en effectievere behandelingsmogelijkheden.

Iedereen met een bijzondere auto is welkom, maar we nodigen bovenal de trouwe sponsoren en relaties van Ronde Tafel 136 uit om mee te doen! De inschrijvingen zijn vanaf nu open! Inschrijven kan per auto (met 2 personen voor €299), maar er kunnen ook extra personen in de auto bijgekocht worden. Schrijf je in via: https://roundtablerun.nl/

Dit jaar hebben we als thema de “Poker edition”! Langs de route worden er speelkaarten opgehaald en uiteindelijk wordt hiermee een hand gespeeld tijdens de finish! Heb jij die Royal Flush dadelijk?! Er zullen ook prijzen zijn voor de beste teams (Rally + Spel + Aankleding).

We hebben er zin in en hopen velen van jullie te zien op 23 september!