Raadsleden op pad in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op vrijdag 16 juni stapten gemeenteraadsleden op de fiets voor een ontmoeting met ondernemers en inwoners uit Bergschenhoek.

De tour begon met een bezoek aan de locatie waar op dit moment de flexwoningen voor Oekraïners en spoedzoekers worden gebouwd. Raadsleden kregen informatie over de voortgang van de bouw en de maatschappelijke kant van deze opvang.
Hierna gingen de raadsleden langs bij verschillende bedrijven. De ondernemers vertelden hoe zij hun bedrijf hebben opgebouwd, hoe zij de toekomst voor zich zien en waar ze tegenaan lopen. Onderwerp van gesprek was onder meer het plan om een Bedrijven Investeringszone (BIZ) op te richten bij Bedrijvenpark Weg en Land.
De rit eindigde bij Ridder Catering waar inwoners waren uitgenodigd om met raadsleden in gesprek te gaan. De opkomst viel wat tegen, maar de inwoners die er waren hadden heel wat raadsleden aan hun lippen hangen. Zo hielden drie bezorgde moeders een stevig pleidooi voor opvang van jongeren met een psychiatrische aandoening.
Na de zomervakantie gaan de raadsleden op pad in Bleiswijk, daarna is Berkel en Rodenrijs de bestemming. Inwoners, ondernemers of verenigingen die graag iets op de agenda van de raad willen zetten kunnen contact opnemen via griffie@lansingerland.nl.