Estafetteloop vanaf vliegveld Twenthe naar de Coolsingel

Burgemeester zwaait 'Vrienden van Berkel' uit

Bergschenhoek - Waar het team Jatogniettan vanwege een vroege starttijd vrijdagochtend al was vertrokken, werd het team ‘Vrienden van Berkel’, na een korte peptalk van burgemeester Pieter van de Stadt, zaterdag 27 mei door familie en vrienden uitgezwaaid vanaf de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Het team met nummer 33 loopt dit jaar voor de 15e keer mee in deze estafetteloop van ruim 500 kilometer. Dat alleen al is een bijzondere prestatie. Tweede pinksterdag arriveerden de deelnemers aan de Roparun weer op de Coolsingel.

De start van het 561 kilometer lange traject is op vliegveld Twenthe en de eindbestemming de Coolsingel in Rotterdam. De deelnemers leveren in teamverband een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het geld, dat wordt opgehaald tijdens de Roparun, wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun, namelijk: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
Teamcaptain Edwin Reinhoudt meldde vlak voor vertrek trots dat de opbrengst voor deze run tot nu toe al ruim € 29.000 bedroeg en dankte alle teamleden voor hun inzet voor het bijeenbrengen van dit bedrag. Ook gaat speciale dank uit naar alle sponsoren die in nature een bijdrage leveren zoals het inbrengen van te veilen of te verkopen goederen, het vervoer van alle deelnemers en de catering. Zo kan iedere ingebrachte euro ook daadwerkelijk aan het goede doel worden besteed.

Snel en op elkaar ingespeeld

Alle Roparunteams bestaan uit ongeveer 25 mensen. Er zijn acht lopers per team, die allemaal ruim anderhalve marathon afleggen! De anderen zijn fietsers, chauffeurs, cateraars en masseurs. Allemaal zijn zij onmisbare schakels in het team en hebben zij een belangrijke rol om van start tot finish te kunnen komen. Het team doet zeker niet alleen mee voor de sportieve uitdaging, maar ook omdat de ziekte kanker in het gezin, bij familie en/of naasten ongelooflijk veel verdriet heeft aangericht.
Team ‘Vrienden van Berkel’ staat bekend als een snel team. De starttijd van 17.30 uur op zaterdag 27 mei staat vast maar de door de organisatie geplande eindtijd van 13.00 uur maandag op de Coolsingel zou volgens insiders beduidend sneller kunnen en dat is uiteindelijk ook gebeurd, want het team kwam even voor twaalf uur binnen. Het team zal volgende week in deze krant meer vertellen over het verloop van deze megarun. Op de site van de Roparun zijn alle individuele teams met hun teamleden en hun rol te vinden.
De tussenstand van de totaalopbrengst voor dit jaar stond zaterdag bij het vertrek op ruim 2,5 miljoen euro. De Roparun wordt jaarlijks met Pinksteren gelopen, maar doneren kan het hele jaar door via de site www.vriendenvanberkel.nl .