Het is bijna Pinksteren en dan staat de Roparun weer op de kalender. De estafetteloop met als streven zoveel mogelijk geld in te zamelen voor goede doelen en projecten die bijdragen aan de missie van de Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
Ook inwoners uit Lansingerland lopen of fietsen mee. De afgelopen maanden timmerden ze steeds vaker aan de weg met de verkoop van bijvoorbeeld bloemen of andere producten of het organiseren van tal van activiteiten. Het vergt veel van je vrije tijd, waarin je ook hard moet werken aan het maken van kilometers om zodoende goed voorbereid aan de start van de Roparun te kunnen staan.
De komende tijd zijn er nog meer goede doelen evenementen. Denk aan de Alpe d'HuZes. Ook zo'n activiteit met duizenden deelnemers voor wie je alleen maar respect kunt hebben.
We wensen alle deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen veel succes bij de voorbereidingen en de deelname aan deze evenementen.
In Lansingerland gaan deze week al honderden, zo niet duizenden wandelaars - onder wie veel kinderen - op pad om mee te doen aan de avondvierdaagsen in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. Ook jullie veel plezier gewenst en voor de organisatoren - en dat zijn ook weer allemaal vrijwilligers - hopen we dat ze mooie avonden beleven.

Annette Docter