Bont gezelschap tijdens geslaagd HBR Lentetoernooi

Bleiswijk - Wat een kleurrijke en gezellige boel was het weer woensdagmiddag 10 mei op de hockeyvelden van HBR. Een bonte stoet van bijna 200 Coolkids en O8-spelers kwam die middag in kleurrijke outfits het terrein op om deel te nemen aan het HBR Lentetoernooi.

Wat dit toernooi bijzonder maakt is dat de jongens en meisjes normaal apart spelen in eigen teams. Tijdens het Lentetoernooi worden jongens en meisjes één keer gemixt, in verschillende teams met een eigen kleur en teamnaam. Alle teams speelden in een eigen kleur en hadden passende namen als Gele Tweety’s en Paars Papegaaien. Uit het clubhuis klonk Kinderen voor Kinderen en K3 en ook de zon liet zich zien. Ook konden de ouders die normaal als coach of spelbegeleider op en naast het veld staan, even lekker ontspannen; de oudere jongste jeugd nam namelijk het stokje over. Zij hadden als coach of spelbegeleider een eigen team onder hun hoede.
Het Lentetoernooi is afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte traditie. De enthousiaste jonge hockeyers werden op hun startveld enthousiast begroet door hun toernooi-coaches. De coaches en spelbegeleiders hadden zich goed voorbereid. Spelregels zaten in de hoofdjes en opstellingen waren al bedacht. Ook dit jaar stond er weer veel publiek aan de zijlijn. De teams werden luid aangemoedigd door papa’s en mama’s, opa’s en oma’s die hun (klein)kinderen kwamen aanmoedigen.
De teams speelden drie wedstrijdjes waarna het afsluitende geluid van de toernooitoeter klonk. Natuurlijk kreeg elk kind de speciale Lentetoernooi-medaille en natuurlijk een heerlijk welverdiend ijsje.
HBR kijkt terug op zeer geslaagde editie van het toernooi, met dank aan alle toernooicoaches, spelbegeleiders, alle kinderen die de organisatie hebben geholpen en alle andere vrijwilligers die dit toernooi tot een groot succes hebben gemaakt. Op het Instagram van de Jongste Jeugd Commissie hbr_jjc is de HBR-Lentetoernooi aftermovie te vinden.