ZV Watervogels BIJ Zuid-Hollandse zwemkampioenschappen

Bergschenhoek - Afgelopen twee weekenden vonden de provinciale langebaan kampioenschappen plaats in Den Haag. Negen zwemmers van zwemvereniging De Watervogels kwamen in actie op meerdere afstanden. Bij de provinciale zwemkampioenschappen strijden de beste zwemmers uit Zuid-Holland tegen elkaar. In totaal zwemmen 421 zwemmers van 31 zwemverenigingen op dit kampioenschap.

Om mee te mogen doen aan de kampioenschappen moet worden voldaan aan limieten. Alaine Dumont, Danique Westerhof, Ilona van de Knaap, Carmen Hofstede, Fabrice Poot, Magnus Kijkuit, Noah Kuyper, Thijmen Woudt en Ethan Chan hebben zich gekwalificeerd en deelgenomen aan dit toernooi. "Het is een bijzondere ervaring om een keer mee te mogen doen aan een provinciaal zwemkampioenschap, vooral in een 50 meter- wedstrijdbad. Het zijn lange dagen van 08.15 tot 16.30 uur en dan is het gezellig als je samen bent", aldus de twee zwemvriendinnen Alaine (11) en Danique (12). Zij stonden twee weekenden achter elkaar aan de start en hebben mooie prestaties geleverd.

Debuut

Voor veel zwemmers was het niet alleen hun debuut op een groter kampioenschap, maar ook hun debuut in het zwemmen in een bad met Olympische afmetingen, ofwel langebaan zwemmen in een 50 meter-bad. Dat maakt de kampioenschappen extra speciaal en uitdagend, omdat zwemmers van de Watervogels worden getraind in een 25-meter bad van de Windas.
Het was een mooi toernooi met fraaie sportieve resultaten. Helaas geen podiumplaatsen, maar veel zwemmers hebben een persoonlijk record gezwommen. Ook zijn er diverse clubrecords van de Watervogels verbroken. Al met al twee weekenden waar de zwemmers met plezier en voldoening op kunnen terugkijken. Met dank aan de officials, coaches, hulpcoaches en vrijwilligers die dit voor de zwemmers hebben mogelijk gemaakt.