RW Rottemeren vooruit met nieuw materiaal

Bergschenhoek - Rolski- en wintersportvereniging Rottemeren heeft sportief een forse stap vooruit gemaakt met nieuw materiaal. "We waren echt toe aan nieuw materiaal voor het geven van lessen", zegt Cor van RW Rottemeren.

Er viel regelmatig materiaal uit doordat zolen van schoenen losgingen of wielen van de rolski's stukgingen. Doordat het materiaal al oud is, is het niet altijd te repareren, de schoenen al helemaal niet. Door ieder jaar geld te reserveren en door een subsidie van de gemeente Lansingerland is het mogelijk om nieuw materiaal voor de lessen aan te schaffen, vertelt penningmeester Cor. Op 25 april vond de overdracht van het materiaal plaats in Cothen, door de eigenaren Marko Puik en Sidney Teeling van Vasasport, een specialist in winterreizen en mountainbiketochten. Zo stonden op zaterdag 29 april de cursisten van RW Rottemeren gelijk op het nieuwe materiaal.
RW Rottemeren kent zogenaamde kennismakingslessen en opstaplessen. Een kennismakingsles is bedoeld om mensen die het rolski├źn een keer willen proberen daar de gelegenheid voor te geven. RW zorgt voor materiaal en er wordt les gegeven door bevoegde instructeurs in de klassieke - of de skatingtechniek. Als men de smaak te pakken heeft, kan men daarna drie opstaplessen volgen. Willen de ge├»nteresseerden door met de sport, dan dienen zij lid te worden en komen er vervolglessen. Uiteindelijk kan men dan met andere leden meedoen aan de tochtjes op zaterdag, in het mooie recreatiegebied rond de Rotte. Ook in sneeuw zijn de leden zeer actief met weekenden of langlaufvakanties. Interesse? Inschrijven kan via de site van RW Rottemeren.