Bergweg-Noord wordt Via Gladiola

Wandelen van Apeldoorn naar Bergschenhoek voor het goede doel

Bergschenhoek/Apeldoorn - Al voor het derde jaar op rij lopen Berkelaars Jeanine Luijt, Pieter Bree en Chris Bogaards een alternatieve vierdaags voor het goede doel. Gesteund door hun Berkelse familie en vrienden. Dit jaar wordt er gelopen voor Stichting Vakantieweken, een groep vrijwilligers die een weekje weg organiseren voor kinderen voor wie dat normaal gesproken niet is weggelegd, omdat de financiële middelen daarvoor ontbreken of vanwege een complexe thuissituatie.

Toen bekend werd dat de Vierdaagse in 2021 was geannuleerd vanwege corona, werd door de twee Rotterdamse vriendinnen Mariska en Anita spontaan een ander plan gemaakt. "Waarom gaan we zelf niet een alternatieve Vierdaagse lopen? Van Nijmegen naar Rotterdam in vier dagen, vier keer veertig kilometer!" Met hulp van de Berkelse vrienden Jeanine, Pieter en Marc Bloemhard kreeg dit idee snel vorm en inhoud. Met drie wandelduo's is onder de naam: ‘Never Walk Alone’ een alternatieve route bewandeld: van Nijmegen naar Rotterdam. Dat was een regelrecht succes. Super gezellig, af en toe een blaar maar bovenal een opperbeste wandelstemming.
Het beviel zo goed, dat besloten is om ook in 2022 een vierdaagse te organiseren dit keer van Antwerpen naar Rotterdam. Ook dat was weer een mooie week, dus in 2023 gaan ze voor de derde keer wandelen. Van 30 mei tot en met 2 juni wordt er gelopen van Apeldoorn naar Rotterdam. Vier dagen, 40 kilometer per dag.

Stichting Vakantieweken

Dit jaar heeft het Never Walk Alone-team gekozen om bij te dragen aan de Stichting Vakantieweken. Wederom een lokaal kleinschalig initiatief. De stichting organiseert een week vakantie voor de kinderen van de Rotterdamse wijken het Oude Noorden en Crooswijk, die niet op vakantie kunnen. Alle donaties zijn van harte welkom en je kunt deze overmaken via de link op de website: www.neverwalkalone.eu. “Daarnaast vinden we het leuk als mensen een stukje met ons mee willen lopen” zegt loper Pieter Bree. “In tegenstelling tot bij de Nijmeegse vierdaagse staan er bijna geen mensen langs de route, terwijl we best wat aanmoediging en steun kunnen gebruiken”. Heb je interesse om een stukje met de groep mee te wandelen, mail dan even naar marc@neverwalkalone.eu.
Op vrijdag 2 juni loopt de groep vanuit Woerden naar Bergschenhoek om uiteindelijk rond 16.00 uur te eindigen bij Het Polderhuis. “We hopen dat veel mensen ons komen verwelkomen en dat de Bergweg-Noord vrijdagmiddag even omgedoopt kan worden tot de Bergschenhoekse Via Gladiola”, zeg Pieter.