Jeu de Boules-TOGB speelde weer om de knikkers

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 1 april werd het zomerseizoen voor Jeu de Boules-TOGB geopend, maar door de vele nattigheid op die dag kon het daarbij horende openingstoernooi helaas geen doorgang vinden. Op zaterdag 29 april stond het tweede maandelijkse toernooi op de agenda en nu waren er geen twijfels over het weer.

Het was schitterend, voor de sfeer stonden de grote parasols uit, maar het publiek zat ernaast in de zon. Geef ze eens ongelijk, daar had men al een tijdje naar uit gekeken. Om 12.30 uur gingen 36 jeu-de-boulers van start, 16 spelers in de A-poule en 20 spelers in de B-poule. In de A-poule was er na drie rondes nog maar een speler ongeslagen: Adrie van den Bulk. Achter haar zeven spelers die twee keer tot winst kwamen. In de laatste ronde kon Adrie deze ongeslagen status echter niet behouden, zij verloor samen met Dennis Enthoven met 3-13 van het koppel Claudia van der Hoek en Peter Havenaar.
Winnaar in de A-poule werd toch weer Tjeerd Plantinga, de kampioen van 2022. Hij behaalde deze middag zes punten en een saldo van +22. Dit was ook het resultaat van Claudia van der Hoek, maar door de mindere score in de eerste ronde (zij verloor toen met 4-13 van Tjeerd) werd zij tweede. Op de derde plaats eindigde Aad Vijverberg (6 punten, +14) en op de vierde plaats Adrie van den Bulk (6 punten, +8).
In de B-poule bleven dit toernooi twee spelers ongeslagen: René de Schepper en Herbert Geernaart. Door een beter saldo werd René eerste (saldo +30) en Herbert tweede (saldo +11). Tot de laatste ronde waren ook Anita van den Driessche en Arie Damsteegt nog in de race voor de bovenste plaatsen, maar beiden verloren. Hierdoor eindigde
Wim Tetteroo op de derde plaats (6 punten, saldo +18) en Anita van den Driessche op de vierde plaats (6 punten, +17).
Het was met 36 deelnemers weer een geslaagde middag. Het volgende toernooi staat op de agenda voor zaterdag 27 mei.