In De Heraut van 9 april werd melding gemaakt van de verhuizing van de Oudheidkundige Vereniging van Dorpsstraat 5 (oude Rabobankkantoor) naar de timmermanswerkplaats aan de Dorpsstaat 71. En passant werd de Theeroos vermeld, gevestigd in het pand naast de timmermanswerkplaats wat er al ver voor 1900 staat.
Ja, dat pand zegt mij natuurlijk alles. Het is eigendom van de familie Dammes ofschoon die er vanaf 1950 al niet meer heeft gewoond.
Mijn ouders betrokken na hun huwelijk in 1933 dit pand. Mijn twee oudere broers en mijn zus werden er geboren. Zelf werd ik tijdens de oorlog in 1943 in Antoniushove in Voorburg geboren. In 1950 verhuisden wij naar het pand wat nu Dorpsstraat 75 is. De stiefbroer van mijn vader Barend van Velde verhuisde naar het pand waar later schilder Van der Ploeg was gevestigd. Mijn grootmoeder Geertje Koenekoop was eerst gehuwd met Barend van Velde sr. Die overleed voor de geboorte van mijn oom Barend. In het pand Dorpsstraat 75 woonden dus mijn grootmoeder, die later was gehuwd met Jan Dammes. Alle tantes en mijn vader zijn er geboren, een jongere broer van vader overleed al op jonge leeftijd in 1933.
Het pand is nog steeds eigendom van de familie Dammes. Over oudheid gesproken.

Jan Dammes
Bleiswijk