Volgende week is het 50 jaar geleden dat de eerste editie van De Heraut het levenslicht zag. Het eerste nummer had nog geen naam, daarna werd het de Hoekse Heraut en op een gegeven moment De Heraut.
We zijn uiteraard trots op deze mijlpaal die bereikt is dankzij u en jullie, onze lezers, en de vele adverteerders die via ons huis-aan-huisblad hun aanbiedingen bekendmaakten.
Wat te denken van de krantenbezorgers die in weer en wind op pad gingen om de krant op tijd te bezorgen. Of van de vele verslaggevers die soms bij nacht en ontij op weg terug naar huis waren om vervolgens hun 'stukkie' te schrijven. We kunnen Rob en Maurice Veldkamp niet onvermeld laten. Rob was de motor achter De Heraut; zijn zoon Maurice nam het stokje later over.
Voor mij persoonlijk is het zo'n 28 jaar geleden dat ik bij De Heraut terechtkwam. Het was nog in een tijd dat we geen internet en mail gebruikten. Zondagavond klepperde de brievenbus bij mij thuis aan een stuk door om de handgeschreven of getypte teksten aan ons door te geven. Wat is er in de afgelopen jaren snel veel veranderd! Internet, e-mail en ICT, het bracht een enorme verbetering van de kwaliteit en snelheid waarmee de krant gemaakt kon worden. We zijn nu 50 jaar verder. De komende maanden blikken we terug met krantenberichten en advertenties die ons opvielen, hilarisch waren of inmiddels achterhaald.
Woensdag 5 april vieren we een bescheiden feestje met u en jullie! Zie de advertentie in deze krant. Welkom! Annette Docter