Wat is het toch altijd leuk om te zien hoe mensen compleet verrast zijn als ze bijvoorbeeld een koninklijke onderscheiding of, zoals John Hofman afgelopen zaterdagavond, een gemeentelijke erepenning in ontvangst mogen nemen. Totaal onverwacht. Zelf heb ik dit ook een keer mogen ervaren. Naderhand ben je je er pas van bewust hoezeer je stond te trillen bij het horen van je naam en het in ontvangst nemen van de bijbehorende versierselen.
In deze krant schrijven we vaak over mensen die voor hen totaal onverwacht gehuldigd worden. Zowel voor degenen die de verrassing voorbereiden als voor de vrouw of man die gehuldigd wordt, een geweldig moment waar met plezier op wordt teruggekeken.
John kreeg de gemeentelijke erepenning afgelopen zaterdagavond uitgereikt tijdens het Lenteconcert van Concordia. Een concert dat voor mij, als niet-bezoeker van dit genre muziek, verrassend en verfrissend in de oren klonk. Geweldig mooie muziek, gespeeld door jong en oud. Enthousiaste en bevlogen muzikanten in een compleet gevulde hal van het gemeentehuis, omgetoverd tot theaterzaal. Er zal enorm veel werk in de voorbereidingen hebben gezeten. Complimenten. Zoals de wethouder het die avond al zei, er gebeurt enorm veel op cultureel gebied in onze gemeente. Laten we dit koesteren, want cultuur draagt bij aan het welzijn van ons mensen.

Annette Docter