Wat waren er afgelopen weekend veel mensen op de been in de dorpskernen van Lansingerland.
Allereerst waren er veel dorpsgenoten vroeg uit de veren om zich als vrijwilliger in te zetten voor NLdoet. Ze stapten op de fiets of in de auto op weg naar een leuke, gezellige en zinvolle klus in een van de woonzorgcentra, een speeltuin of een andere locatie. Vrijwilligerswerk is niet alleen voor ouderen, ook jongeren hadden plezier bij het doen van schoonmaak- of opruimwerkzaamheden bij een instelling of organisatie. NLdoet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het verbindt, levert plezier en een mooi resultaat op.
Daar bleef het echter niet bij. Wie in Berkel Centrum aan het winkelen was, kon 's middags bijna niet om minister-president Mark Rutte heen. De premier deed in het kader van de verkiezingen die vandaag worden gehouden, op uitnodiging van de plaatselijke VVD-afdeling onze gemeente aan. Hij deed dit met verve, zo is elders in deze krant te lezen. Niet alleen de VVD was op pad, ook andere politieke partijen mengden zich tussen het winkelend publiek. Het leek bij tijd en wijle wel een feestje, en dat zijn verkiezingen eigenlijk ook, al zijn de zorgen en problemen groot.
Hopelijk heeft al die jolijt en gezelligheid in ieder geval opgeleverd, dat mensen vandaag naar de stembus gaan. Morgen zullen we het weten.

Annette Docter