Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van basketbalvereniging Squirrels heeft zaterdag bijna het kampioenschap binnengehaald. In een zenuwachtige wedstrijd werd Punch uit Delft met 70-63 verslagen. Erg gemakkelijk ging het Squirrels niet af. Na een soepel begin kwam het mede dankzij Pim Lokhoff op een ruime 17-11 voorsprong. De guard uit Zoetermeer maakte met behendige bewegingen de bal enkele malen onder het bord af. Puntje bij puntje kwamen de gasten dichterbij. Bij de rust was er van de voorsprong niet veel meer over, 31-30. In het derde kwart kwam de Berkelse koploper nauwelijks tot scoren. De lange mannen mochten blij zijn dat er op het einde van het kwart nog wat vrije worpen in gingen. In het vierde kwart liepen de Delftenaren nog verder uit. Met 48-58 leek een debacle in de maak. Na een time out aan Berkelse zijde kwam Squirrels in het veld met zijn meest aanvallende ploeg. Met oudgedienden Remko Ligtvoet en Ferdy Luydens werd nog eenmaal gas gegeven. Breakpunt in de wedstrijd was een zeer gedreven Luydens. Met twee scores op rij bracht hij Squirrels persoonlijk terug in de wedstrijd. Met een zeer verre 3-punter bracht Luydens Squirrels zelfs weer aan de leiding. Punch probeerde het tempo nog een maal op te schroeven, maar dit was juist in het straatje van Squirrels. Met gemakkelijke lay-ups van Bas van den Bighelaar en Remko Ligtvoet werd de overwinning binnengehaald. Met nog drie wedstrijden te spelen kan Squirrels op zaterdag 25 maart officieel kampioen worden. De wedstrijd wordt om 15.30 uur gespeeld in de sporthal Oostmeer.
Over een aantal maanden zal de Berkelse vereniging zijn gouden jubileum vieren. Het 50-jarig bestaan zal met diverse activiteiten groots worden gevierd op zaterdag 3 juni. Aanmelden voor de reünie kan nog steeds via de website www.suirrels.nl. Om de festiviteiten te bekostigen is een crowdfunding opgestart. Via Go Fund Me kan men een donatie schenken, www.gofundme.com/f/50-jarig-jubileum-bv-squirrels.