Belangrijke punten Weidevogels na stunt tegen tweede plek

Bleiswijk - Korfbalvereniging Weidevogels heeft zaterdag gestunt met een knappe 30-24 overwinning tegen ONDO uit ’s Gravenzande, de nummer twee van de poule. Met de ruime winst pakte de ploeg van Peter de Waard belangrijke punten voor lijfsbehoud in de eerste klasse.

Weidevogels startte goed met twee doelpunten op rij, maar ONDO draaide de achterstand al snel om naar een 2-5 voorsprong. Het lukte de Bleiswijkers om in het spoor van de tegenstander te blijven en met 8-8 stonden de ploegen voor het eerst weer op gelijke hoogte. ONDO kwam daarna nog een paar keer voor, maar nog voor rust trok Weidevogels de wedstrijd weer naar zich toe: 12-11.
Deze voorsprong voor Weidevogels was maar van korte duur: in de tweede helft kwam ONDO al snel weer op 13-13. Vervolgens stonden de gasten steeds aan de goede kant van de score, maar de Bleiswijkers reageerden direct. Bij de 19-18 kwam Weidevogels weer op voorsprong en daarna liep de ploeg steeds verder uit. Vooral in de slotfase van de wedstrijd leek alles goed te vallen en zo won de thuisploeg uiteindelijk ruim met 30-24.
“Ik denk dat we door de wissels de druk erop konden houden en op de juiste momenten ‘frisse’ mensen op de goede plek hadden staan”, zo verklaart De Waard de stunt van zijn ploeg. “Als we zo spelen kunnen we van iedereen winnen. Het wordt dus zaak om elke week dit niveau op de mat te leggen.”