Minister Karien van Gennip bezoekt speeltuin De Kievit

Berkel en Rodenrijs - Was het een dag tevoren nog bar koud met zelfs sneeuwbuien, zaterdag 11 maart scheen de zon tijdens NLdoet. Speeltuin De Kievit had de eer minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) op bezoek te krijgen, alsmede een delegatie van de afdeling CDA Lansingerland met gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Meindert Stolk.

John Hofman

De minister was blij verrast een speeltuin als De Kievit te zien, omdat deze als uniek kan worden omschreven en er zo geweldig netjes bij ligt. Dit dankzij de zeventig vrijwilligers die het hele speelseizoen en zelfs tijdens de winteravonden in de weer zijn met het goed onderhouden van de tuin. In het Kievitsnest werd ze bijgepraat door enkele medewerkers en voorzitter Paul van der Meijden, over het reilen zeilen van De Kievit die dit jaar zeventig jaar bestaat en in verband hiermee zelfs een door de voorzitter ontworpen nieuw logo heeft gekregen. Dit was zichtbaar en uiteraard eetbaar aangebracht op de gebakjes die bij de koffie werden gepresenteerd. Ook De Kievit doet haar best om de energiekosten omlaag te krijgen. Het plan is dan ook om een aantal zonnepanelen aan te brengen. Trots werd aan de minister meegedeeld dat de speeltuin subsidievrij is en ze zichzelf bedruipt. Hierna werd het tijd om de speeltuin in te gaan en de handen uit de mouwen te steken want het was niet voor niets NLdoet! Ook de minister ging met een emmer sop en een spons aan de slag om speeltoestellen schoon te maken. De CDA’ers, uiteraard in hun groene outfit, verspreidden zich over de speeltuin om allerlei klusjes te gaan doen. Ook had zich een aantal vrijwilligers aangemeld voor deze dag, waardoor het karwei drastisch werd aangepakt.

Minister: ‘Doe vrijwilligerswerk’

Desgevraagd zei minister Karien van Gennip dat ze op uitnodiging van het CDA Lansingerland naar Berkel en Rodenrijs was gekomen. Ze sprak haar bewondering uit voor de vele vrijwilligers die De Kievit draaiende houden, inclusief de beroepskrachten. “Ik kan alleen maar tegen alle mensen zeggen: doe vrijwilligerswerk als het mogelijk is”. Zelf was ze ooit als vrijwilliger hockeycoach voor haar dochter en het hele team, maar daar heeft ze helaas nu geen tijd meer voor. Haar ‘job’ als minister ziet ze vooral als een uitdaging om mensen met elkaar te verbinden. “Ik zie wel dat men bereid is iets voor anderen te doen en het vooral met elkaar te doen. Er zijn op dit ogenblik grote uitdagingen op de arbeidsmarkt en toch zijn er nog veel mensen die aan de kant staan. Ik ben er ook voorstander van dat senioren langer kunnen blijven werken en dat ze daarbij ook een goede opleiding en begeleiding krijgen. Ze verdienen daarbij wel te worden gewaardeerd. Het zijn meestal mensen die over een brede kennis beschikken en veel ervaring hebben opgedaan.” Helaas kon de minister niet blijven voor de lunch die klaar stond want ze had nog een volgende NLdoet taak elders.