TOGB neemt revanche op VVSB en BVCB is weer bij de les

Lansingerland - Alleen de Vrouwen van Berkel moesten in de hoofdklasse A een punt inleveren. Verder was er de optimale winst voor de voetballers uit Lansingerland. Soccer Boys ging met groot machtsvertoon over SEP uit Delft heen. Berkel kwam tot winst tegen het Haagse HMSH. BVCB lijkt zich na twee eerdere nederlagen hersteld te hebben en TOGB liet zien goed te aarden in de derde divisie door het op de tweede plaats staande VVSB met 2-0 te verslaan.

Rien Kuyvenhoven

Saestum (V) - Berkel: 2-2

In Zeist nam koploper Berkel het op tegen de nummer drie en dat is het tweede team van Saestum. Vanaf de aftrap waren er wat schoten op het doel, maar Isabel van Ommen, Lindy Hogedoorn en Demi Verlangen waren niet doeltreffend. In de elfde minuut kwam Berkel op voorsprong door een doelpunt van Isabel van Ommen. Er volgden kansen over en weer waarbij beide teams voor de winst gingen en het er soms fel aan toe ging. Vlak voor rust kwam Berkel via Isabel van Ommen op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar dik in de blessuretijd van de eerste helft scoorde Saestum de aansluitingstreffer, 1-2.Na de thee was er direct een grote kans voor de thuisclub, maar doelvrouwe Bianca Troost redde fabuleus en hield zo de voorsprong vast. Lange tijd leek Berkel er met de winst vandoor te gaan, maar heel ver in blessuretijd (90+7) kreeg Saestum toch nog de bal in het net, 2-2. Omdat Klarenbeek ook gelijkspeelde, behoudt Berkel een marge van drie punten en blijft dus koploper in de hoofdklasse A.

BVCB - Brielle: 2-1

Na twee weken achter elkaar de winst uit handen te hebben gegeven, is er in de afgelopen week duidelijke taal gesproken. Spelers en technische staf van BVCB trokken dezelfde conclusie: winnen van Brielle is bijna noodzaak. Met een goede instelling en de wil om te winnen werd Brielle inderdaad aan de kant gezet en kon de nasmaak van de afgelopen veertien dagen worden weggespoeld. Een cruciaal optreden was weggelegd voor keeper Van Ewijk die onder andere een penalty stopte. BVCB-trainer Dick Boereboom stuurde zijn pupillen het veld in met de boodschap om er vanaf minuut 1 'vol in te knallen' en dit leverde ook een vroege treffer op. Ferdi Sinar leverde vanaf de rechterkant een voorzet af, waar Coen Barg wel raad mij wist, 1-0. De Brielse doelman Nigel Keennen moest met een fraaie reflex alle zeilen bijzetten om Mike Hollenberg van een tweede doelpunt af te houden. De soms pietluttig, maar wel consequent, leidende arbiter Duarte constateerde een overtreding van Hollenberg en legde de bal op de elfmeterstip. De BVCB-doelman wist deze te keren. Halverwege de tweede helft kwam BVCB onverwacht op 2- 0. Het was de lange De Rooy die een corner prima inkopte. Nog geen vijf minuten later viel de aansluitingstreffer, 2-1. Later in de tweede helft stond Michael de Rooy in zijn eigen doelgebied op de juiste plek om vlakbij de tweede paal en op de doellijn de 2–2 te voorkomen. Acht minuten voor tijd leek de gelijkmaker alsnog te vallen, maar kon BVCB opgelucht ademhalen. Scheidsrechter Duarte keurde het doelpunt af, omdat doelman Van Ewijk werd aangevallen bij het vangen van een hoge bal.

Berkel - HMSH: 2-1

Berkel heeft na de wanprestatie van verleden week zich enigszins weten terug te knokken tegen de Haagse formatie die in de tweede klasse onderaan de ranglijst staat. De eerste vijfenveertig minuten hielden beide ploegen elkaar in evenwicht waardoor de 0-0 ruststand niet verwonderlijk was. De 0-1 achterstand in de tweede helft was voor Berkel-trainer Jan van der Lugt het sein het elftal van verse krachten te voorzien. Patrick van Herwaarden, Mohamed Azaroiali en Thom van Leeuwen kwamen binnen de lijnen en het zou de ommekeer worden tegen HMSH dat over best goede voetballers beschikte maar niet echt een team was. Patrick van Herwaarden was in het vervolg verantwoordelijk voor de gelijkmaker. En Freek van der Velden zou zijn niet al te beste optreden deze middag toch nog goedmaken met de winnende treffer voor de thuisclub. Van der Lugt was na afloop opgelucht met de drie behaalde punten. "Bij de onderste zes willen we weg blijven. Het was ook allemaal niet goed, maar in ieder geval beter dan verleden week. De werklust was aanwezig en dat is het pluspunt van vandaag."

Soccer Boys - SEP: 5-0

"Lekker", zo noemde Soccer Boys-trainer Galik Amghar de overwinning van Soccer Boys op het bezoekende SEP uit Delft. Met uit nood geboren Marc ter Meulen en Stefan van den Berg in de ploeg was er meer evenwicht bij de Bleiswijkers. Tevens waren ook Kent van Ruler en Jorren Plugge weer beschikbaar waardoor optimaal geprofiteerd kon worden tegen een ploeg die niet overliep van kwaliteit. Soccer Boys had deze middag twee schutters bij wie het vizier duidelijk op scherp stond. Wilmar Zeelenberg wist driemaal en Ruben van den Bosch tweemaal het net te vinden. Volgens Galik Amghar hadden er deze middag nog meer doelpunten in gezeten, de thuisclub kreeg voldoende kansen. Maar de vijftreffers gaf hem de voldoening die de ploeg nodig heeft om in ieder geval uit de gevaarlijke zone te blijven.

TOGB - VVSB: 2-0

De Berkelse formatie blijft stunten in de derde divisie. Nu werd het hooggeplaatste VVSB aan de zegekar gebonden in een wedstrijd waarin TOGB niet ongelukkig door de eerste vijfenveertig minuten kwam. Een nederlaag (3-0) in de eerste confrontatie werd weggepoetst. Een eigen doelpunt van de gasten zorgde ervoor dat de Berkelse ploeg met een voordelige stand van 1-0 aan de thee kon beginnen. Voor de rest waren het overwicht en de kansen duidelijk in het voordeel van de ploeg uit Noordwijkerhout. "Staan we in de rust met 1-4 achter dan hadden we niets mogen zeggen", wist ook TOGB - trainer Mark Schuur na afloop te melden. De onverdiende voordelige stand voor TOGB werd nog enigszins gerechtvaardigd door het harde werken van de ploeg in de tweede helft. Op aangeven van zijn broer en aanvoerder Jay Zandbergen gooide Dean Zandbergen een tiental minuten voor tijd de wedstrijd op slot en en kon TOGB andermaal drie punten bijschrijven.