Skin Brow Bar: een nieuwe salon voor permanente make-up

Bleiswijk- In augustus 2022 heeft Milou van den Bosch haar nieuwe salon voor permanente make-up geopend. In een periode van zes jaar heeft ze zich ontwikkeld tot een ervaren en veelzijdige styliste voor het aanbrengen van permanente make-up. Hierbij wordt met een fijn naaldje pigment in de huid aangebracht. Milou heeft verschillende opleidingen en cursussen gevolgd in dit vakgebied. Om alle ontwikkelingen bij te houden volgt ze regelmatig masterclasses.

Wenkbrauwbehandeling

Milou vertelt enthousiast over haar werk. “Mooie wenkbrauwen geven het gezicht en de ogen meer expressie. Ik vind dit zo leuk om te doen, het voelt helemaal niet als werk.”
Er zijn verschillende technieken om de wenkbrauwen voller te maken. Microblading houdt in dat er kleine haartjes worden getekend in de wenkbrauw, in je eigen haarkleur. Een andere techniek is Powder Brows; de wenkbrauwen worden dan ingekleurd met een pigment. Een combinatie van deze twee technieken wordt ook vaak gekozen. Het resultaat blijft een tot twee jaar zichtbaar.
“Deze make-up is een uitkomst voor mensen met dunne wenkbrauwen of voor mensen die haar hebben verloren door chemokuren of alopecia,” aldus Milou. “De vorm van de wenkbrauw wordt bepaald aan de hand van een meting van het gezicht, maar altijd in overleg met de klant. Veel mensen hebben ongelijke wenkbrauwen, die kan ik helemaal gelijk maken. Als je geen permanente make-up wil, is er de epileer- en verfbehandeling.
Jonge meiden kiezen vaak voor een Brow Lift. Met behulp van een vloeistof worden de haartjes omhoog geborsteld en in de juiste richting, zodat een strakke vorm ontstaat. Ideaal voor mensen bij wie de haartjes alle kanten uitgroeien.”

Wimpers

Een behandeling voor de wimpers is de Lash Volume Lift. Hierbij worden de wimpers gelift en gekruld met behulp van een mild product. De wimpers lijken daardoor langer en ze hebben meer volume.
Ook eyeliner kan met permanente make-up worden gerealiseerd.

Laserbehandeling

Onlangs heeft Milou een laserapparaat aangeschaft. “Het mooie van dit apparaat is dat ik het voor verschillende behandelingen kan gebruiken, zoals het verwijderen van tatoeages en van vervaagde permanente make-up. Ook pigmentvlekken zijn ermee te verwijderen. En de carbon peeling met de laser zorgt voor een huidverbetering, waarbij fijne rimpeltjes vervagen.”
In de salon van Milou is nog een schoonheidssalon gevestigd, Skinnovia. Regelmatig verwijzen de specialistes klanten naar elkaar door. De behandelingen zijn verschillend en kunnen aanvullend zijn.
Kijk voor meer informatie op www.skinbrowbar.nl.