Nachtafsluitingen Van Brienenoordbrug (A16)

Rijkswaterstaat voert in de nacht van dinsdag 14 maart 22.00 uur op woensdag 15 maart 05.00 uur een reguliere functionele test uit aan het beweegbare deel van de Van Brienenoordbrug. Daarvoor is de brug in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Tijdens deze nacht wordt getest of alle technische installaties nog goed functioneren.

Daarnaast worden in de nachten van woensdag 15 op 16 maart en donderdag 16 op 17 maart de bouten in de houten klep van de brug aangedraaid, telkens van 22.00 tot 05.00 uur. In deze nachten wordt richting Rotterdam afwisselend de hoofdrijbaan of parallelbaan van de A16 afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.
Sommige op- en afritten gaan al om 21.00 uur dicht om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten. Dit staat aangegeven op de gele borden op deze op- en afritten.
(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Zij moeten rekening houden met een oponthoud van maximaal 30 minuten.
Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden boven en langs de weg.