Bleiswijk - Bibliotheek Oostland is woensdagmiddag 29 maart te gast op de soosmiddag van de KBO afdeling Bleiswijk in de ontmoetingsruimte van De Leeuwerik.
De kernopdracht van Bibliotheek Oostland is een bijdrage te leveren aan kennis- en informatievoorziening. Dit wordt gedaan in overleg met de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp op basis van de door hen aangewezen speerpunten. De producten, diensten en activiteiten die zij bieden zijn zo divers dat zij graag een middag te gast willen zijn bij een senioren doelgroep zoals de KBO. Bibliotheek Oostland heeft op dit moment veel lopende projecten en wil er nog meer opstarten.
Een aantal medewerkers komt vertellen hoe belangrijk de bibliotheek kan zijn voor senioren. Aan de orde komen bijvoorbeeld Senioren web, Leesvaardigheid voor slechtzienden, Passend lezen/leesmiddelen, Samen lezen, Klik en Tik (laagdrempelige eerste kennismaking met het gebruik van computer en e-mail) en het Taalhuis voor inwoners die taalondersteuning nodig hebben. Er is gelegenheid vragen te stellen.
Aansluitend is er, zoals op alle soosmiddagen, gelegenheid te kaarten of Rummikub te spelen. Aanvang 13.30 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk. Ook niet-leden zijn welkom.