Workshop Houtbank

Lansingerland - Wat is er mooier dan je eigen gemaakte bloembak in de tuin of een decoratieve haas voor in de woonkamer, iets persoonlijks. De Houtbank Lansingerland organiseert een workshop waar je zelf aan de slag gaat met gebruikt en resthout. Er zijn vier opties: maak een draagbare bloembak, een zeszijdige bloembak, een houten ei of een houten haas. Zij leren je graag hoe je dat kan doen en tot een uniek resultaat komt. Informatie en aanmelden: https://www.houtbanklansingerland.nl/ of kijk op de Facebook en Instagram pagina.

Wandelen met Rotta

Bentwoud - Op zaterdag 18 maart om 08.00 uur start onder leiding van deskundige gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta een publiekswandeling in het Bentwoud. Vanaf het parkeerterrein bij golfbaan Bentwoud (Boslaan 3, Benthuizen) wordt een grote ronde door het gebied gelopen. De lente is aan het losbarsten, dus hopelijk zijn er onderweg veel vroege vogels te spotten en te horen. Ook veel aandacht voor het jonge bos dat door deskundig onderhoud langzaam naar een gezond volwassen stadium groeit. Bij nat weer wordt waterdicht schoeisel aangeraden, evenals een verrekijker. Liefhebbers kunnen vrijblijvend na afloop nog even napraten en iets nuttigen in het restaurant van de golfbaan.

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 088-2780000 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.

Home-Start opvoedondersteuning zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start van Humanitas Lansingerland zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met gezinnen en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 18 jaar. Doel is voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie aanvragen en aanmelden kan via Henriëtte Staarthof, tel. 06 – 10026711 en Ellis Neeleman, tel. 06 - 24361018 of via home-start.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Klussendienst

Lansingerland - Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. De klussendienst kan bijvoorbeeld helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator of het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- eigen bijdrage. Inwoners die gebruik willen maken van deze service of iemand uit hun woonplaats kennen die hier gebruik van wil maken, kan bellen met Welzijn Lansingerland tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of mailen naar klussendienst@welzijnlansingerland.nl. Welzijn kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Meer informatie over Welzijn Lansingerland, en hun vrijwilligerswerk, vind je op www.welzijnlansingerland.nl.

5 Korenconcert

Zoetermeer - Op 15 april geven vijf koren uit Zoetermeer een bijzonder concert in het Stadstheater te Zoetermeer. Ook inwoners van Lansingerland zingen mee. Verbindende factor is Dorine Maalcke, zij is dirigente van alle deelnemende koren: Anaviem (interkerkelijk koor met moderne liederen), Attitude (50+ koor met klassieke popsongs), Fmajeur7 (a-capella en close harmony), Just for Fun (popkoor) en Mozaïek (Nederlandstalig repertoire). Kaarten à € 15 (incl. pauzedrankje en garderobe) zijn (online) verkrijgbaar via het Stadstheater Zoetermeer. Aanvang: 19.30 uur.