Zaterdagavond ging al snel het nieuws in het rond dat het clubgebouw van BVCB in brand stond. De schade is enorm. Het is niet gek dat bij veel leden die zondag een kijkje kwamen nemen de tranen in de ogen sprongen. Een clubgebouw is het centrum van een vereniging waar elk weekend leden bij elkaar komen om elkaar te ontmoeten, met de andere jongens en meisjes uit het team een patatje te eten of de problemen in de wereld op te lossen. Waar lief en leed gedeeld wordt.
En hoeveel uurtjes vrijwilligerswerk zitten er in zo'n gebouw. Enorm veel. Plus alle herinneringen, de glorie en het verlies.
Iedereen die ooit een brand van nabij heeft meegemaakt, weet welke impact dit op je heeft. Je dierbare spullen zijn weg, de arbeid die je in je huis of je clubgebouw hebt gelegd, zijn tot as geworden. Wat een ellende.
Het is altijd weer wonderlijk hoe een vereniging zich vervolgens opricht. Er voor wil gaan. En dat met hulp van andere clubs uit Lansingerland, de gemeente, clubs uit de regio, sponsors en natuurlijk van de leden. De schouders gaan er weer onder. Je bestaat niet voor niets 75 jaar. Die kracht neemt een brand je niet af. Sterkte BVCB!

Annette Docter