Samen Lansingerland: vrijwilligerswerk Humanitas Tandem

Lansingerland - “De kinderen mochten om de beurt iets leuks om te doen uitkiezen. Kim wilde tekenen, dat was heel gezellig. Daarna koos Bas om Just Dance te gaan doen. Beide kinderen hebben een nummer uitgekozen en zo stonden wij met zijn drietjes in de woonkamer te dansen. We hebben de middag afgesloten met diamond painting. Hier werden zij erg rustig van en toen hebben we nog een kaart voor oma geschreven, want die komt binnenkort op bezoek.”

Een stukje uit een bezoekverslag van een Humanitas vrijwilliger aan haar deelnemers van Tandem Maatjes Jeugd van Humanitas Lansingerland.
Altijd al iets voor een ander willen betekenen, dan is het nu jouw kans. Start het nieuwe jaar goed, begin als vrijwilliger en ondersteun een kwetsbare inwoner in Lansingerland. Bij Tandem Maatjes van Humanitas Lansingerland helpen ze kinderen, volwassenen en ouderen die jouw aandacht hard kunnen gebruiken. Deze deelnemers ervaren gevoelens van eenzaamheid, bijvoorbeeld doordat ze een beperking hebben, uit een ander land komen of veel hebben meegemaakt. Als vrijwilliger ga je wekelijks op huisbezoek en ben je een luisterend oor voor de deelnemer. Je probeert iemand positief te stimuleren en zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen en behoeften met als doel de zelfredzaamheid te vergroten. Dit doe je natuurlijk niet helemaal alleen, want er is altijd een coördinator bereikbaar voor vragen. Verder krijg je een introductietraining, intervisies en themabijeenkomsten samen met andere vrijwilligers.
Belangstellenden voor deze vorm van vrijwilligerswerk kunnen contact opnemen met Alice Mullemeister via a.mullemeister@humanitas.nl of 06-30737088. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland .

Samen Lansingerland

Samen Lansingerland is hét loket waar inwoners van Lansingerland terecht kunnen met hun hulpvragen of als zij vrijwillige hulp willen bieden. Of zit je met andere vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet tobben. Naast de vrijwilligers van Humanitas Tandem zijn er nog veel meer vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Bel naar 010 - 3101012 of mail naar info@samenlansingerland.nl.