Bleiswijk - Weidevogels 1 heeft een punt overgehouden aan de doelpuntrijke en bloedstollende uitwedstrijd tegen Kinderdijk, de nummer vier van de poule. Lange tijd zat er meer in voor de Bleiswijkers, maar na een spannende slotfase eindigde de wedstrijd in 29-29. Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd. Kinderdijk kwam vervolgens net wat beter in hun spel en nam een 3-1 voorsprong. Weidevogels trok de stand echter al snel gelijk en kon na de 6-8 hun kleine voorsprong behouden, waardoor de ploegen met een 11-13 gingen rusten.
De Bleiswijkers kwamen vervolgens sterk de kleedkamer uit en konden de voorsprong vergroten naar 12-17, maar daarna viel de uitploeg weer even stil. Kinderdijk maakte daar dankbaar gebruik van en kwam terug tot 15-17.
"Het was een wedstrijd waarin we vaak een antwoord hadden op het doelpuntengeweld van Kinderdijk", aldus hoofdcoach Peter de Waard. "Helaas lukte dat in deze fase minder en gaven we ook teveel onnodige vrije ballen en stippen weg." Kinderdijk kwam daardoor langzaam maar zeker weer dichterbij en bij 25-25 was de stand weer gelijk. In een bloedstollende slotfase maakten beide ploegen aanspraak op de winst. Een minuut voor tijd maakte Weidevogels de 28-29 en daardoor leken de Bleiswijkers er met de volle buit vandoor te gaan. Kinderdijk kreeg echter in de laatste twee seconden nog een strafworp mee, die de thuisploeg verzilverde. De Waard en zijn ploeg bleven met gemengde gevoelens achter. "We hadden de twee punten in handen, maar we mogen zeker blij zijn met een knap punt. We zijn in ieder geval van het laatste plekje af en hebben laten zien hoe het met onze ontwikkeling gaat."
Volgende week speelt Weidevogels thuis tegen koploper Excelsior uit Delft, aanvang 17.30 uur in de Rijneveen in Bleiswijk.