Voorbereidingen biljartkampioenschap LansingerLibre

Berkel en Rodenrijs - Eind deze maand start LansingerLibre, het biljartkampioenschap 2023 van Lansingerland voor 60-plussers. De organisatie is in handen van biljartvereniging ’t Raedthuys uit Berkel en Rodenrijs. Maar liefst 90 biljarters, opgedeeld in 30 poules zullen strijden om deze begeerde titel.

De jongste deelnemer is 62 jaar. Dat biljarten ook op latere leeftijd nog goed kan blijkt uit het gegeven dat de oudste deelnemer maar liefst 90 jaar is. Onder de deelnemers zijn twee vrouwen, één echtpaar, één deelnemer is kerstkind, iemand is geboren op 10 mei 1940 en een deelnemer is geboren op de 11e van de 11e.
De moyennes (speelsterkte) lopen behoorlijk uiteen: van 0,50 tot 4,53. Het aardige van biljarten is dat sterke en zwakkere spelers goed tegen elkaar kunnen spelen, omdat het aantal te spelen caramboles per speler wordt vastgesteld naar zijn/haar speelsterkte.
Het toernooi start op 28 februari om op vrijdag 24 maart af te sluiten met de halve finales en de finale.
Om het de spelers maximaal naar hun zin te maken zijn de lakens van de biljarts en de ballen vorige week vernieuwd.
Als hoofdsponsor van LansingerLibre treedt G.G. van IJssel, Olie en Transport op. Dat het kampioenschap van Lansingerland leeft in de gemeenschap mag ook blijken uit het feit dat er zich vorige week spontaan een anonieme sponsor heeft gemeld. Samen met nog een aantal sponsors is een gezonde basis neergelegd voor een succesvol toernooi.