Klussendienst helpt bij kleine klussen in huis

Lansingerland - In elk huis zijn er wel klusjes te doen. De klussendienst van Welzijn Lansingerland is een lang bestaand begrip in de gemeente Lansingerland. Een bijzondere dienst die draait op een groot aantal trouwe vrijwilligers.

Vorige week heeft de klussendienst zelfs een klusvrijwilliger in het zonnetje gezet die al 25 jaar actief is. De klussendienst is opgezet voor de kwetsbare bewoners van Lansingerland die niet mobiel genoeg zijn om die klusjes zelf te doen en een minimuminkomen hebben. Dit kunnen senioren of (tijdelijk) minder mobiele mensen zijn.
De klussendienst helpt bij kleine klussen in huis. Zoals het oplossen van kleine elektrische problemen, het in elkaar zetten van klein meubilair, het ophangen van handgrepen, een plankje of schilderij, een kleine reparatie aan een rollator, etc. Het gaat om klussen waar de verhuurder van de woning niet verantwoordelijk is.
Eén van de klusvrijwilligers is Ben de Jong die sinds 2019 actief is. Hij trekt er vaak een aantal keer per week op uit samen met zijn collega klusvrijwilliger, Ad van der Meer, om bij diverse bewoners in de gemeente iets te repareren. Ben geeft aan dat hij het werk bij de klussendienst vooral leuk vindt, omdat het zo afwisselend en dankbaar is. Natuurlijk kunnen ze niet altijd alles meteen oplossen, maar als het eenmaal gelukt is dan is de grote glimlach op het gezicht van de klant heel waardevol.
Valt u onder de doelgroep die gebruik kan maken van de klussendienst, neem dan gerust contact op voor meer informatie met de front office van Welzijn Lansingerland 010-5225545 of via klussendienst@welzijnlansingerland.nl.