Start heien Sporthoeklaan

Bergschenhoek - In de week van 20 februari beginnen de heiwerkzaamheden op de locatie Sporthoeklaan in Bergschenhoek. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken. De voorbereidingen om te kunnen heien worden inmiddels getroffen. De planning is wel afhankelijk het weer.

Vanaf 23 januari zijn de nutsbedrijven gestart met werkzaamheden om de tijdelijke woningen van water, elektra en internet te kunnen voorzien. Het gaat vooral om de Sporthoeklaan en het Sporthoekpad tot aan de Hoeksekade. Vorig jaar heeft het trafostation nabij BVCB brandschade gehad. Stedin vervangt meteen dit beschadigde station. Het is mogelijk dat omwonenden enige hinder van alle werkzaamheden ondervinden.

Hondenuitlaatgebied

De omgeving van de Sporthoeklaan is ook een ideale plek om de hond uit te laten. Het wordt dan ook veel gebruikt.
Mocht u in deze omgeving graag willen wandelen, dan wordt u geadviseerd de auto op het parkeerterrein voor honk- en softbalvereniging Orioles te parkeren. Houd rekening met werkzaamheden in het gebied.

Globale planning

Na de heiwerkzaamheden wordt het terrein verder gereed gemaakt voor het plaatsen van de woningen. Zoals het bouwen van de fundering. De woningen worden gebouwd in fabriekshallen. Daarna worden ze via een speciaal transport naar de locatie gebracht. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend. Na plaatsing worden de woningen gebruiksklaar gemaakt en het openbaar gebied rondom de locatie aangelegd. Denk hierbij aan bestrating, verlichting of speel-voorzieningen. De bomen en het omliggende groen worden later dit jaar geplant. De verwachting is dat de nieuwe bewoners er eind tweede kwartaal 2023 gaan wonen.