Voorbereidingen Oranjebazar in volle gang

Bleiswijk - Ook dit jaar wordt bij de Open Hof in Bleiswijk op Koningsdag een Oranjebazar gehouden. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen.

Zoals vanouds zal eenderde van de opbrengst bestemd zijn voor de Stichting Help mij Leven, het project van Open Hof-gemeentelid Robert Smits voor straatkinderen in Rio de Janeiro. Een derde deel wordt door de kerk besteed aan een speciaal doel. Zo is vorig jaar een gedeelte van de opvang in de Open Hof voor vluchtelingen uit Oekraïne met geld van de Oranjebazar betaald, naast het geld dat ook door vrijwilligers is opgebracht. En voor het overige deel zijn twee andere doelen aangedragen door gemeenteleden. Na goedkeuring door de kerkenraad gaat een zesde deel naar de Stichting Hulp Letland en een evenzo groot deel naar de Stichting Ontmoeting. Zij bieden hulp aan dak- en thuislozen, onder andere in Rotterdam.

Inleveren spullen en vrijwilligers

Ook dit jaar is de organisatie op zoek naar goed verkoopbare spullen en medewerkers.
Eén van de organisatoren licht toe: "We willen u vragen om de spullen nog even thuis te bewaren tot de inleverdata op zaterdag 15 en 22 april. Denk daarbij aan kleding en schoenen (heel en schoon, geen ondergoed en ook geen beddengoed), nog werkende elektrische apparaten, speelgoed (heel en compleet) serviesgoed en andere curiosa en mooie verkoopbare spullen voor Stiefbeen (geen meubilair dat niet door één persoon getild kan worden)." Een uitzondering geldt voor boeken (geen encyclopedieën) LP’s, CD’s en DVD’s (geen videobanden en cassettebandjes), die kunnen vanaf nu al ingeleverd worden bij Ap en Lineke Mohrmann, Hoefweg 168, Bleiswijk of bij Piet en Marieke Oostenbrink, Hoefweg 2.
Wie bijvoorbeeld wegens een ontruiming plotseling heel veel spullen tegelijk over heeft en deze niet zelf kan bewaren, kan contact opnemen met Piet Oostenbrink, tel. 06-83241007. Dan zal bekeken worden of er een uitzondering gemaakt kan worden.
Zonder voldoende medewerkers is een Oranjebazar niet mogelijk. "We hopen dan ook op een groot aantal mensen dat zich aanmeldt om te helpen bij de verkoop van loten bij het Rad van Avontuur, of om, al is het maar voor een uurtje, een kraampje te bemensen", roepen de organisatoren op.
U kunt zich aanmelden als vrijwilliger bij één van de stuurgroepleden of via oranjebazar@gmail.com .