Afgelopen week werd de redactie gebeld door een mevrouw die 's avonds een verwarde, oudere man voor de deur zag staan. De man had aangebeld en aanvankelijk was de bewoonster niet van plan open te doen. Een van haar zoons, een 18-jarige jongen, keek uit het raam en zag dat het een oudere man, zonder jas en op z'n sokken, was. Het was flink koud dus werd de deur snel open gedaan en kon de man, opgewarmd door de bewoners, weer terug naar zijn eigen huis worden gebracht.
Zo'n ervaring maakt indruk, veel indruk. En wat is het fijn dat mensen, ook jonge mensen, dan klaar staan voor de medemens.
In een ingezonden brief in deze krant lees je een soortgelijk verhaal. Een gevallen fietsster die direct omgeven wordt door hulpverlenende automobilisten. Eén van hen bracht de vrouw zelfs naar de spoedeisende hulp, omdat de ambulance op zich liet wachten.
Gelukkig, het bestaat nog! Klaar staan voor de ander, hulp verlenen, in actie komen, jezelf even vergeten. En dan hebben we het nog niet eens over de EHBO-ers die tijdens evenementen op vrijwillige basis voor u en jou klaar staan. Die zonder enig belang jou terzijde staan bij een ongeluk of blessure.
Het verlenen van hulp, hoe groot- of kleinschalig ook, maakt indruk, maar het levert enorm veel op. Klasse mensen!

Annette Docter