Leerlingen CBS De Acker halen 330 kerstbomen op

Bergschenhoek - Een aantal leerlingen en vrienden van elkaar van christelijke basisschool De Acker haalt ieder jaar na de kerstdagen de kerstbomen op die, na dienst te hebben gedaan, door de mensen meestal op de stoep worden gedeponeerd. Dit jaar was het de eerste keer dat ze het hoogst aantal bomen hadden verzameld. Het leverde een mooi bedrag op, dat zal worden besteed aan een leuk gezamenlijk uitje.

Ook dit jaar zijn de kinderen ongeveer twee weken in touw geweest om de kerstbomen te verzamelen. Resultaat: totaal 330 bomen, respectievelijk 250 en 80 die bij twee leerlingen in de achtertuin werden gelegd. Dinsdag 17 januari mochten ze op het gemeentehuis uit handen van wethouder Michiel Muis hun beloning, € 0,50 per boom, symbolisch in ontvangst nemen. Met het geld gaan ze met elkaar op stap.
De kinderen hadden tevoren foldertjes in de wijk verspreid met de mededeling dat ze kerstbomen kwamen ophalen. De bomen zijn inmiddels versnipperd en worden gebruikt in de bio-industrie. Een van de ‘verzamelaars’ grapte dat er weer nieuwe bomen van werden gemaakt, maar dat zou de gemeente te veel lijm kosten.
Lekker genietend van het gebak en de limonade waarop de wethouder hen trakteerde, vertelden ze hun eigen verhaal over het verzamelen van de bomen. Ze hadden in ieder geval veel lol met elkaar gehad. Veel kerstbomen worden helaas te vaak zo maar ergens gedumpt en dan moeten deze later door gemeentewerklieden worden weggehaald.
In totaal zijn er in Lansingerland 4800 bomen ingeleverd. Behalve de geldelijke beloning ontvingen de leerlingen een goodiebag met nuttige spulletjes, zoals pennen, een mini-container, een spelletje en chocolade als lekkernij. De achtertuinen zijn weer boomvrij al liggen er waarschijnlijk nog wel wat naalden, maar daar hebben ze een bezem voor.