NTTB Tafeltennis Starterstoernooi voor de jeugd bij Combat

Bleiswijk - Op zondagmiddag 8 januari is in de speellocatie van tafeltennisvereniging Combat in Bleiswijk het NTTB Starterstoernooi West gespeeld. Voor het toernooi hadden zich dertig jeugdige jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 8 tot 14 jaar van acht verschillende tafeltennisverenigingen uit de regio West aangemeld. Dit toernooi is nu voor de derde keer in de regio georganiseerd door de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) in samenwerking met lokale verenigingen in de regio met dit geval met TTV Combat uit Bleiswijk en TTV Pijnacker.

De doelgroep van het toernooi zijn jeugdige startende tafeltennissers die zelf nog niet aan de officiële wedstrijdcompetitie van de NTTB deelnemen. Het toernooi wordt georganiseerd met als doel deze startende tafeltennissers wedstrijdervaring te laten opdoen, door het spelen van wedstrijdjes tegen spelers van andere verenigingen. Behalve het spelen van deze onderlinge wedstrijdjes is er ook aandacht voor bijvoorbeeld de puntentelling en het toepassen spel- en gedragsregels. Dit onder de begeleiding van ervaren trainers en vrijwilligers van de verenigingen.

De wedstrijden

Na een warming-up begonnen de spelers aan hun eerste wedstrijdjes in een 3- of 4-kamp (één game) voor het bepalen van de onderlinge sterkte, waarna de spelers werden ingedeeld in acht groepen van vergelijkbare sterkte. Tussendoor hebben de deelnemers nog meegedaan aan een spellencircuit bestaande uit vier verschillende onderdelen waarin het reactievermogen, de coördinatie, techniek, concentratie en het uithoudingsvermogen op de proef werden gesteld.
Na de spellen zijn de 3- en 4 kampen van vergelijkbare sterkte gespeeld verspreid over acht tafeltennistafels waarbij per wedstrijd drie games tot 11 punten werden gespeeld. In de wedstrijdjes werd door de deelnemers serieus om de punten gespeeld waarbij er gelet op de uitslagen weinig werd weggegeven. Sommige spelers waren zo enthousiast dat ze na de poulewedstrijden ook nog de finales wilden spelen, maar dat was niet gepland en daarvoor ontbrak ook de tijd!
Alle deelnemers ontvingen na afloop een herinneringsmedaille. Hartverwarmend was de grote belangstelling van ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s die de moeite hadden genomen om hun spelers aan te moedigen.
De organisatie kijkt terug op een succesvol toernooi met dank aan alle vrijwilligers in de zaal en achter de bar.