Veel lof voor jeugdmusical 'Wie de schoen past'

Berkel en Rodenrijs – In Gereformeerde kerk De Ark werd zaterdag en zondag de musical ‘Wie de schoen past!’ opgevoerd. De cast bestond uit kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar. Het publiek genoot en beloonde de kinderen en de begeleiding met een luid applaus.

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat er een jeugdmusical in De Ark werd opgevoerd. De repetities begonnen na de zomervakantie. Er werd geacteerd en gezongen in de musical. Een band begeleidde het koor en de solisten.
De voorbereidingsgroep bestond uit de regisseurs Marijke Halma en Jeroen Meijburg, dirigente van het zangkoor en de band Marjolijn van der Hoek, en organisatoren Corien Hoogerbrugge en Ineke Scherpenisse. Zij kijken terug op twee succesvolle musicalvoorstellingen.

Voorstellingen

Het was een overvol weekend voor de kinderen en alle anderen die bij de musical betrokken waren. Na de generale repetitie op vrijdagavond volgden twee voorstellingen in de grote zaal van De Ark. De kerkzaal was tot de nok toe gevuld met enthousiast publiek. Onder hen uiteraard ouders, broertjes en zusjes, maar ook grootouders en andere familieleden en vrienden. Sommigen kwamen van ver om hun kleinkind of nichtje te zien optreden.
Er komt heel wat kijken bij de voorbereiding en uitvoering van een dergelijke musical. Uiteraard moest er stevig gerepeteerd worden, zowel door de acteurs als het koor en de band. Maar ook was er veel aandacht besteed aan het decor, dat er professioneel uitzag en dat geldt ook voor licht en geluid. Zondagmiddag werd de voorstelling kort onderbroken doordat het geluid niet goed functioneerde, maar al snel was het euvel verholpen en zetten de jonge acteurs onverstoord de musical voort.
Tijdens de wisseling van scènes werden de decorstukken door een aantal vrijwilligers op de juiste plaats gezet zonder dat dit storend was. Tijdens de pauze en na afloop zorgde een groep vrijwilligers voor broodjes knakworst, drankjes en chips. Kortom, zowel voor publiek als medewerkenden aan de musical was het een groot feest!

Het verhaal

De musical 'Wie de schoen past!' gaat over dat je het beste jezelf kunt zijn en blijven. Natuurlijk wil je soms in de schoenen van een ander staan, want die rockster of bekende voetballer lijkt een veel leuker en beter leven dan jij te hebben. Maar als je dan in de schoenen van die ander staat, blijkt dat ook zij te maken hebben met tegenvallers. Hun leven niet altijd zo leuk is als jij denkt. Dat geldt ook voor mensen die we eigenlijk helemaal niet aardig vinden, die in jouw ogen arrogant zijn. De reden van hun gedrag heeft soms een achtergrond die jij niet kent. Oordeel daarom niet, was het motto! Neem elkaar zoals je bent, doe gewoon en wees vrij.
Na afloop ging iedereen voldaan naar huis. En wie in de wandelgangen z'n oor te luisteren legde, kreeg het idee dat er in De Ark volgend jaar opnieuw een musical op de agenda staat, maar dan een musical met deelname van volwassenen. We wachten de berichten in spanning af.