Nieuwe tribune TOGB geplaatst

Berkel en Rodenrijs - De nieuwbouw van de tribune voor TOGB beleefde op 22 november een nieuwe fase. Dit omdat op de oude fundering de zeecontainertribune met bergruimte werd geplaatst. Hiervoor moest het fietspad afgesloten worden om de kraan en de diepladers die de containers aanvoerden en op de plek plaatsten een veilige werkplek te geven.

Nadat de kraan was geïnstalleerd werd rond negen uur het eerste deel van de tribune op haar plaats gezet. De tweede volgde ongeveer een half uur later. De aanwezige groep van TOGB-vrijwilligers zorgde er vervolgens voor dat de eerste container aan het eind van de ochtend voorzien was van stoeltjes in de kleuren geel en zwart. Rond de middag waren ook de zwart gespoten opslagcontainers op de plek gehesen. Hierna werden de rijplaten verwijderd, waarna het fietspad weer toegankelijk was.
Aan het clubgebouw van TOGB worden de vluchttrappen geplaatst. De verwachting is dat deze twee trappen binnenkort gereed zijn. Gelijktijdig wordt ook de afscherming rond de tribune geplaatst. Als de werkzaamheden op schema verlopen zullen beide tribunes eind november gereed zijn.
De officiële ingebruikname zal naar verwachting op 29 januari 2023 plaatsvinden. Deze dag staat onder andere de sponsorloop gepland en speelt TOGB 1 thuis tegen Groene Ster.