Met het HCM en Concordia wordt het een geweldige Kerst-In

Berkel en Rodenrijs - Wat destijds als een soort experiment in de oude veiling van Bleiswijk begon, is uitgegroeid tot een traditie die heel Lansingerland inmiddels heeft omarmd: de jaarlijkse Kerst-In. Een echt gezinsfeest zo vlak voor de komende kerstdagen. Zaterdag 17 december is het weer zo ver. Deze keer met een matinee plus een avondconcert in verband met de te verwachten drukte.

John Hofman

De eerste Kerst-In dateert alweer van 1999. Hiervoor werd de (oude) veilinghal in Bleiswijk sfeervol ingericht. In 2003 bood de directie Royal Lemkes haar hal op hetzelfde terrein aan om dit evenement daar te houden. De Kerst-In werd toen georganiseerd door het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) in samenwerking met het gemengd koor IKB uit Bleiswijk. Er kwam een moment dat besloten werd deze samenwerking te beëindigen en een ieder zijn eigen weg in te slaan.
De laatste Kerst-In was in 2019, tevens de 21e keer. “We wilden het heel graag ‘vol maken’ tot 25 keer bij Royal Lemkes", vertelt André Wolmerstett, maar door de coronapandemie werd alles anders. "Vanwege logistieke redenen is de hal van Royal Lemkes helaas niet langer beschikbaar, maar we zijn heel dankbaar dat we er al die jaren gebruik van mochten maken. We wijken nu voor de 22e Kerst-In uit naar Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk aan de Noordeindseweg 102 in Berkel en Rodenrijs. De opzet van het HCM is om de Kerst-In zo laagdrempelig mogelijk te houden. Dit is alleen mogelijk dankzij de bijdrage en medewerking van een groot aantal sponsoren die de Kerst-In een warm hart toedragen", aldus André die ook de contacten met de sponsoren onderhoudt.

Avond in kerstsfeer

Kerst-In 2022 wordt ook weer groots aangepakt. Pleun Huurman, pr-man van het HCM: “Het wordt een avond met veel samenzang en mooie, bekende kerstliederen en tussendoor optredens door het HCM. Dat alles muzikaal begeleid door een blazersensemble van Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek. We zorgen er tevens voor dat er enkele bekende solisten hun medewerking zullen verlenen." Als we dan enkele namen mogen noemen zoals zangeres Petra Berger, Kees Alers, dwarsfluit en Yta van der Zwaag, hobo, dan hoeven we daar weinig aan toe te voegen. Matthijs Breukhoven begeleidt op het orgel, terwijl Arjan Breukhoven de algehele muzikale leiding van deze avond heeft. Een keur van bekende solisten dat met het HCM en Concordia garant zal staan voor een fantastische avond in kerstsfeer en dat alles in de ‘warmte’ van OLV Geboortekerk, die een uitstekende akoestiek heeft. Een professioneel bureau zal voor belichting en geluid zorgdragen.
Vanwege de te verwachten belangstelling voor deze Kerst-In is besloten om dit evenement zowel ’s middags (matinee) te houden (om 15.00 uur, zaal open 14.15 uur) als ’s avonds (om 19.30 uur, zaal open 18.45 uur), zodat iedereen de gelegenheid krijgt het kerstconcert bij te wonen.
Kaarten à € 10 zijn verkrijgbaar op de volgende adressen: Janneke Kantoorboekhandel, Kerkstraat 29, Berkel en Rodenrijs, Primera Sandra, Dorpsstraat 35, Bleiswijk, Schoenmakerij Bik & Zn, Dorpsstraat 28a, Bergschenhoek, Sneldrukkerij Kopie Plus, Meidoornlaan 18, Pijnacker, bij de koorleden van het HCM en aan de zaal (indien voorradig).