Wat speelt er in uw buurt?

De gemeente Lansingerland publiceert aangevraagde omgevingsvergunningen op de website https://www.officielebekendmakingen.nl . Op deze website zijn wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terug te vinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen.

Op de website kunnen inwoners onder andere zoeken op soort bekendmaking, naam van de gemeente, publicatiedatum en bekijken welke vergunningen er in de omgeving zijn verstrekt.
Via de website Overheid.nl kunt u zich aanmelden voor een e-mailservice. De service bekijkt elke dag of er officiële bekendmakingen zijn in uw omgeving. Deze berichten worden dan automatisch naar u doorgestuurd. Afhankelijk van de overheidsorganisaties en de berichttypen die u hebt gekozen, ontvangt u gemiddeld één keer per week een e-mail.

E-mailservice instellen

Bij het aanmelden voor de e-mailservice kunt u verschillende instellingen kiezen. Nadat u uw e-mailadres, postcode en eventueel huisnummer hebt opgegeven, bepaalt u uit welk gebied rondom uw adres u updates wilt ontvangen. Op een kaart wordt de grootte van het gekozen gebied getoond.
Vervolgens stelt u in welke categorie berichten u wilt ontvangen. Berichten uit de categorie ‘Rondom een adres’ hebben betrekking op een specifiek adres. Berichten uit de categorieën ‘Voorlichting’ en ‘Voorschriften & beleid’ hebben betrekking op de hele gemeente. ‘Bestemmingsplannen’ kunnen betrekking hebben op een adres of op de hele gemeente.
Als laatste bepaalt u van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Als u tevreden bent over uw instellingen dan kunt u zich aanmelden. Na aanmelding krijgt u ter bevestiging een e-mail toegestuurd. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment afmelden voor deze service. Dat doet u door te klikken op ‘Berichten over uw buurt’ vanuit de e-mail die u ontvangt van de e-mailservice.