Ophalen gratis strooizout

Lansingerland - Wilt u ook goed voorbereid de winter in? Als inwoner van Lansingerland (niet voor bedrijven) kunt u gratis één zak strooizout van 10 kg ophalen op de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs. U kunt deze zak ophalen op zaterdag 3 december 2022 of zaterdag 28 januari 2023 tussen 09.00 en 16.00 uur. Let op: het is niet mogelijk om op werkdagen het strooizout op te halen.

Bij een langere periode van gladheid en/of sneeuw wordt er gekeken of het noodzakelijk is om extra ophaaldagen in te plannen.
Strooizout kan gebruikt worden bij gladheid en/of sneeuw. Heeft het gesneeuwd schuif of veeg de losse sneeuw eerst zoveel mogelijk in de richting van de trottoirband zodat dit niet op een later tijdstip opnieuw kan bevriezen. Strooi het zout gelijkmatig uit. Strooi niet te dik (maximaal één handje strooizout per vierkante meter). Geef het strooizout de tijd om zijn werk te doen, 30 minuten is voldoende.
Het strooien van zout heeft vooral zin als er vervolgens overheen wordt gelopen of gereden. Gebruik strooizout altijd spaarzaam. Overmatig strooien leidt ertoe dat het zoute smeltwater in de bodem dringt en wortels van bomen en planten beschadigt. Bewaar geopende zakken op een droge plaats, want anders gaat het zout klonteren.

Gladheidsbestrijding

Als het door weersomstandigheden glad wordt, gaat de gemeente strooien. Ook begint de gemeente vanaf de eerste sneeuwval met schuiven en strooien, ook ’s nachts en als het noodzakelijk is in het weekend. Bekijk de strooiroutekaart om te zien welke wegen en fietspaden de gemeente strooit.
Meer informatie over de gladheidsbestrijding is te vinden op de website van de gemeente Lansingerland, www.lansingerland.nl, op de pagina over Gladheidsbestrijding.