Koffie/inloopochtend

Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in de Open Hof, Dorpsstraat 50, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdagmiddag staan vrijwilligers van SeniorWeb van 13.30 tot 15.30 uur paraat in de Leeuwerik (Leeuwerikstraat 2, ruimte "de Mus") om bezoekers te helpen bij hun PC, laptop, tablet of smartphone vragen en problemen. Er behoeft geen afspraak gemaakt te worden en de toegang is gratis. Iedereen is welkom, het inloopspreekuur is dus niet voorbehouden aan alleen leden van SeniorWeb.

Ophalen oud papier

Bleiswijk – In Bleiswijk wordt iedere eerste donderdag van de maand oud papier opgehaald. De opbrengst hiervan komt ten goede aan hockeyvereniging HVB en peuterspeelzaal De Peuterhoek. In sommige wijken wordt het papier al overdag opgehaald. Raadpleeg uw Afvalwijzer voor de meest actuele informatie.

Sint- en Kerstbingo in De Leeuwerik

Bleiswijk - Elke eerste zaterdag van de maand is er een bingo voor 55+ in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. De bingo staat onder leiding van de Annie‘s. Dit keer staat de bingo in het teken van Sint en Kerst. Tijd: 13.30-17.00 uur, zaal open 13.00 uur.

Wandel en fietsen KBO

Bleiswijk - Ook in de herfst en wintermaanden gaan de wandel-/fietsactiviteiten van KBO Bleiswijk door. Warme kleding wordt aanbevolen. Doe ook mee aan deze telkens weer verrassende wandel- of fietstochten op de volgende dinsdagen: 6 december fietsen, 13 december wandelen, 20 december fietsen, 27 december wandelen en 2 januari fietsen. Vertrek 14.00 uur vanaf het kerkplein van de r.k.-kerk aan de Hoefweg. Deelname is gratis en aan- of afmelden is niet nodig.

Soos KBO Bleiswijk

Bleiswijk – De eerstvolgende soosmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, is op woensdag 7 december, aanvang 13.30 uur. De activiteiten zijn klaverjassen en het spelen van Rummikub, maar het allerbelangrijkste is de ontmoeting met elkaar!

Kledinginzameling Najaarsmarkt

Bleiswijk – Om gebruikte kleding te kunnen verkopen op de Bleiswijkse Najaarsmarkt, die in september georganiseerd wordt, wordt er maandelijks een inzamelingsmoment gehouden op de 2e donderdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur in de Rank, Kerkstraat 13. Een mooi moment om uw kledingkast (of die van de kinderen) eens door te spitten en kleding te komen brengen. De Najaarscommissie is daar heel blij mee!

Dansen in De Leeuwerik

Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert i.s.m. vrijwilligers in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, iedere 2e zaterdag van de maand een dansavond voor alleenstaanden, singles en paren. De avond is voor ieder niveau toegankelijk. Door de stijl-, line- en partnerdansen met elkaar af te wisselen is de avond ook zeer geschikt voor alleenstaanden. De eerstvolgende keer is op zaterdag 10 december. Deze avond is al een beetje in kerstsfeer. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 24.00 uur. Toegangsprijs € 6,-, Actiefpashouders € 5,-, inclusief kopje koffie en of thee. Informatie en reservering: mail naar vandenberg.otto@gmail.com of bel 06-17566778.

Theaterdiner met flamenco

Bleiswijk - Theater 't Web organiseert op zaterdagavond 17 december het jaarlijkse theaterdiner. Het thema dit jaar is 'Spanje'. Bezoekers krijgen die avond een verrassingsmenu; tussen de gangen door is er een flamenco-optreden door gitarist Vicente José Santiago, danseres Miki Vos en zanger Juan Peña. Flamenco-journaliste Marlies Jansen voegt daar sfeervolle kerst-flamencoverhalen aan toe. Tijdens het theaterdiner zijn de tafels mooi aangekleed en is Theater 't Web in kerstsfeer aangekleed. De organisatie van de avond is in handen van de vrijwilligers van het Bleiswijkse theater; het driegangendiner wordt bereid door Ridder Catering. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten kosten € 45,- per persoon (exclusief drank) en zijn te koop via www.theatertweb.nl. Aanvang 18.30 uur. Theater 't Web is gevestigd aan de Nachtegaallaan 4.