Bleiswijk - Zondag 8 januari 2023 start bij Atletiek- en wandelvereniging De Kieviten weer de marathontrainingsgroep met de traditionele gezellige inlooptraining. Doel van de trainingen is om op een verantwoorde wijze te trainen voor de Rotterdam Marathon op 16 april 2023.
De trainingen starten elke zondag om 09.00 uur op de parkeerplaats bij 't Zeeltje in Bleiswijk. Om met de marathongroep mee te kunnen trainen moet je nu al minimaal drie keer per week trainen, waarbij je minstens 45 km totaal per week loopt. Daarnaast heb je al duurlopen van 21 km gelopen en kan je hierbij het minimale duurlooptempo van 6,10 per km volhouden. Afhankelijk van je beoogde eindtijd word je ingedeeld bij een van de drie tempogroepen. Je krijgt een algemeen basisschema van 14 weken, maar het is ook mogelijk om individuele begeleiding te krijgen in de vorm van een persoonlijk schema. Bij de gediplomeerde en zeer ervaren trainers van De Kieviten kan je in de voorbereidingsfase terecht met al je vragen op loopgebied, voeding, kleding, schoeisel en blessurepreventie of (hopelijk niet) blessurebehandeling.
Deelname aan de marathontrainingsgroep is voor Kieviten gratis en niet-leden betalen 40 euro. Aanmelden moet vóór 1 januari 2023 en kan via de website www.dekieviten.nl. Meedoen aan de marathontrainingsgroep van De Kieviten heeft als voordeel dat je vanaf het moment van inschrijven tot aan de marathon ook kan deelnemen aan de reguliere Kieviten-trainingen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Besluit je lid te worden tijdens de voorbereiding of direct na de marathon, dan wordt het inschrijfgeld verrekend met de kosten van het lidmaatschap.