Samen Lansingerland: SamenDoen-spreekuur

Lansingerland - Het SamenDoen-spreekuur is bedoeld voor mensen met een uitkering en voor werkenden met een laag inkomen. Je kunt ook voor allerlei regelingen in aanmerking komen als je bijvoorbeeld 120 of 130 procent van de bijstandsnorm ontvangt.

Zo kan men een beroep doen op bijvoorbeeld het Sportfonds (zowel voor jeugd als volwassenen) en op de Stichting Leergeld.
Bij Stichting Leergeld is het mogelijk de school- en kindpas aan te vragen (dit kan weer vanaf januari 2023), of een tweedehands fiets, toegang tot speeltuin de Kievit, tweedehands computer/laptop of een cadeaupakket bij Jarige Job. Ook voor een aanvraag bij de Kledingbank kun je binnenlopen. Is je inkomen niet hoger dan 130 procent van de bijstandsnorm dan wordt de aanvraag direct ingevuld en kun je bij de Kledingbank terecht.
Ben je in verwachting van een baby en heb je geen geld om de babykleding en -spullen te kopen dan kan de vrijwilliger je helpen bij een aanvraag bij Stichting Babyspullen. De twee verschillende pakketten bestaan uit babykleding, maar ook uit verzorgingsproducten, beddengoed, fles, luiers, speelgoed, etc.
De vrijwilligers van het (gratis) SamenDoen-spreekuur staan, met ondersteuning van de maatschappelijk werkers van Kwadraad, klaar om jouw vragen te beantwoorden. Dit kunnen ook vragen zijn op het gebied van taal, uitkeringen, belasting en toeslagen.
Heb je vragen die door het SamenDoen-team niet beantwoord kunnen worden dan kijken zij mee welke instantie die vragen wel kan beantwoorden. Als je dat wilt, kan er contact gelegd worden met deze instantie.
Woon je in Lansingerland en houd je iedere maand weinig geld over om van rond te komen? Kom naar het gratis spreekuur zodat samen gekeken kan worden of er regelingen of voorzieningen zijn die je niet gebruikt en waar je wel voor in aanmerking komt.
Ook jij bent van harte welkom op de volgende dagen en locaties:
-donderdag van 9.00 – 10.30 uur in de Stander, Wilhelminastraat 1 te Bergschenhoek,
-maandag van 13.00 – 14.30 uur in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk.
Informatie: www.spreekuursamendoen.nl, mail naar inloop@spreekuursamendoen.nl of bel 010-5225545 (Welzijn Lansingerland).

Samen Lansingerland

Dit is een voorbeeld van vrijwilligers die inwoners van Lansingerland gratis ondersteunen. Er zijn veel mogelijkheden en initiatieven. Zit je ook met vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet zelf worstelen maar kijk op www.samenlansingerland.nl . “ik zoek hulp”. Daar vind je veel vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je jouw vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Bel 010 - 3101012 of mail naar info@samenlansingerland.nl .