Filmmiddag 55+ in De Leeuwerik

Lansingerland - Welzijn Lansingerland organiseert op zondag 27 november de laatste filmmiddag van dit jaar in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Deze keer zal de film 'Falling for Christmas' worden vertoond. Een verwende erfgename verliest haar geheugen tijdens een skiongeluk en belandt tijdens de kerstdagen in de gezellige omgeving van een arme weduwnaar en zijn dochter. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur. Entree: € 2, op vertoon van de Actiefpas gratis. Informatie: Welzijn Lansingerland (op werkdagen), tel. 010-5225545. De volgende filmmiddag in het nieuwe jaar is op zondag 29 januari.

Financieel veilig ouder worden

Lansingerland - Het Ouderenadvies van Welzijn Lansingerland organiseert in samenwerking met financiële experts van de Rabobank een informatiebijeenkomst over 'Financieel veilig ouder worden'. Aan bod komen onderwerpen als het herkennen en voorkomen van financieel misbruik, wat te doen bij wilsonbekwaamheid, hoe werken volmachten en hoe vraag je bewind aan. Er is tevens gelegenheid andere vragen te stellen. Wanneer: donderdag 1 december, 10.00 - 12.00 uur. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, Bergschenhoek. Graag vooraf aanmelden bij Welzijn Lansingerland: 010-5225545.

Welzijn zoekt vrijwilligers

Lansingerland - Welzijn Lansingerland zoekt ad hoc vrijwilligers die incidenteel senioren naar het ziekenhuis willen rijden. Beschik je over eigen vervoer en vind je het heerlijk om auto te rijden? Welzijn is hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Vrijwilligers begeleiden senioren naar hun bestemming. Dit doe jij, tegen vergoeding, met je eigen auto. Hiermee help jij mensen die tijdelijk of nog geen gebruik kunnen maken van regulier vervoer en/of geen hulp kunnen krijgen van hun mantelzorger of familie.

Bridge Club Lansingerland (BCL)

Lansingerland - Bij BCL wordt op dinsdag en/of donderdag gespeeld in zakencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs. Op dinsdagavond wordt in drie lijnen gespeeld in een rankingcompetitie vanaf 20.00 uur en op donderdag wordt ook een rankingcompetitie gespeeld vanaf 9.15 uur. Belangstellenden kunnen een aantal keren vrij meespelen. Als u geen partner heeft wordt in overleg gekeken of er een partner beschikbaar is. Inlichtingen voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06-18933266 en voor de donderdagochtend mail naar wsdonderdag@bridgebcl.nl of bel 06-51089512.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Klussendienst

Lansingerland - Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. De klussendienst kan bijvoorbeeld helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator of het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- eigen bijdrage. Inwoners die gebruik willen maken van deze service of iemand uit hun woonplaats kennen die hier gebruik van wil maken, kan bellen met Welzijn Lansingerland tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of mailen naar klussendienst@welzijnlansingerland.nl. Welzijn kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Meer informatie over Welzijn Lansingerland, en hun vrijwilligerswerk, vind je op www.welzijnlansingerland.nl.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische diensten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, belastingaangifte doen (maart-april), klussen in huis, de maaltijdservice. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010–522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of via de mail info@welzijnlansingerland.nl Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .

Warme Maaltijdservice Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet zelfstandig in staat zijn te koken of een maaltijd op te warmen, warme maaltijden aan huis. Als extra service biedt Welzijn hulp bij het invullen van de bestellijst en zo nodig bij het opdienen van de maaltijd. Er is keuze uit vele verschillende maaltijden en deze worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur bezorgd. Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of via maaltijdservice.3B@welzijnlansingerland.nl. Welzijn kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Info: www.welzijnlansingerland.nl.

Snertwandeltocht

Zevenhuizen – Dit jaar wordt de Snertwandeltocht van IJsclub Zevenhuizen gehouden op zaterdag 7 januari 2023, in samenwerking met Lionsclub Zevenhuizen. De routes zijn 7, 12, 17, 21 en 26 kilometer. Startpunt: Willem Alexander roeibaan, Nely Gambonplein 1. De wandelaars kunnen onderweg eten en drinken bij diverse aanbieders van winterse versnaperingen. Voorinschrijving is niet nodig, inschrijving ter plaatse. Kosten: kinderen € 5,- en volwassenen € 6. De opbrengst komt ten goede aan de ijsbaan van de IJsclub en aan het goede doel. Er kan tussen 08.30 en 17.00 uur gewandeld worden. Info: www.lionsclubzevenhuizen.nl/snertwandeltocht of www.ijsclubzevenhuizen.nl/snertwandeltocht .